Yıkım sırasında gözaltına alınan 2 şahıs tutuklandı

Çukurova ilçesindeki Amerikan Adası’nda imara aykırı yapıların yıkımı sırasında çıkan olaylarda, polise mukavemet gösteren ve kendine zarar veren 2 kişi tutuklandı.

Adana’nın merkez Çukurova ilçesi Göl Mahallesi Menderes Bulvarı üzerinde bulunan ve “Amerikan Adası” olarak bilinen alanda, imar mevzuatına aykırı olduğu belirlenen yapıların yıkımına başlandı. Özellikle bici bici satışı yapılan işletmelere daha önce tanınan sürenin dolmasının ardından ekipler, sabah saatlerinden itibaren bölgede çalışma yürüttü.

Polis ekiplerinin aldığı geniş güvenlik önlemleri eşliğinde iş makinelerinin adaya girmesiyle birlikte gerginlik yaşandı. Yıkıma karşı çıkan E.Ç., eline aldığı bıçakla çevreye tehditler savurduktan sonra kendisine zarar verdi. Polis tarafından kısa sürede etkisiz hale getirilen E.Ç. gözaltına alındı.

Olay sırasında polise mukavemet gösterdiği tespit edilen A.D. de gözaltına alınırken, emniyetteki işlemleri tamamlanan iki şüpheli adliyeye sevk edildi. E.Ç. ve A.D., çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÜNDEM Haberleri

Adana’da iki gün sürecek elektrik kesintisi: Hangi ilçeler etkilenecek?
İl Sağlık Müdürü Nacar Karaisalı’da sağlık hizmetlerini inceledi
Ceyhan’da patili dostlara yeni yuva hazır
Adana'da yağmur sele neden oldu
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’den ilginç iddia; “Rus uyduları İran için İncirlik Hava Üssü’nü görüntüledi”