YRP’nin Adana’daki iddiası ve siyasal tablo..

Ebubekir Yıldırım

Vefatının 15. yılında, önceki dönem Başbakanlarımızdan ve Milli Görüş hareketinin lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı anmak üzere Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanlığı’nın düzenlediği iftar programındaydım. Salondaki hava, sıradan bir anma organizasyonunun çok ötesindeydi. Bu bir hatıra tazeleme değil, bir iddia tazelemesiydi.

Sayın Fatih Erbakan’ı dinlerken salondaki dikkat ve heyecan açıkça hissediliyordu. Özellikle genç teşkilat mensuplarının dinamizmi ve organizasyon kabiliyeti, Adana’da partinin artık “varlık gösteren” değil, “oyun kurmaya talip” bir noktaya ilerlediğini gösteriyor. Bu tabloyu hem içeriyi bilen hem de sahayı takip eden biri olarak söylüyorum: YRP teşkilatı motive, diri ve özgüvenli.

Program sonrası yapılan sohbetlerde hem Adana teşkilatının hem de Sayın Erbakan’ın organizasyondan memnun ayrıldığı çok netti. Bu memnuniyet sadece katılım sayısından değil; verilen mesajın karşılık bulmasından kaynaklanıyordu.

Daha önce Genel Başkan Fatih Erbakan’ın İYİ Parti ile ittifaka açık olduklarını ve sürecin seçime yakın bir dönemde netleşebileceğini ifade etmesi de sahada dikkatle takip ediliyor. Olası bir YRP–İYİ Parti birlikteliğinin özellikle Adana gibi şehirlerde ciddi bir çarpan etkisi üretme potansiyeli taşıdığı düşünülmeli. Bu ihtimal, siyasi denklemin kenarına yazılacak bir nottan ziyade siyasetin merkezine konulacak bir başlık olabilir.

Kendi siyasi gözlemim şu: Bu program bir “anma” değildi sadece. Bu, Adana’da “biz buradayız ve büyüyoruz” mesajının kontrollü ama net bir şekilde verilmesiydi. YRP’nin Adana’daki özgüveni artmış, teşkilat refleksi güçlenmiş ve iddiası belirginleşmiş görünüyor.

Bu tablo, Adana siyaseti açısından dikkatle izlenmeli diye düşünüyorum. Küçümsemek yanlış olur.

Ebubekir Yıldırım