Açılış törenine Ali Demirçalı ve eşi Fidelya Demirçalı, Mahmut Tanal, Gürsel Erol, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Ayhan Barut, Yüreğir İlçe Başkanı Sabri Sarı, Çukurova İlçe Başkanı Ümit Arif Özsoy ile çok sayıda davetli ve vatandaş katıldı.
Açılışta konuşan Ali Demirçalı, Elazığ’ın köklü kültürünü, türkülerini ve yöresel değerlerini Yüreğir’de Adanalılarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, farklı kültürlerin bir araya gelmesinin birlik ve dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti. Demirçalı, bu tür organizasyonların kültürel mirasın yaşatılmasına ve hemşehrilik bağlarının pekişmesine önemli katkı sunduğunu vurguladı.
Etkinlik kapsamında sahne alan Elazığlı sanatçı Yusuf Harputlu, seslendirdiği türkülerle katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Elazığ’a özgü ezgilerin yankılandığı programda vatandaşlar türkülere hep birlikte eşlik etti.
6 Şubat’ta başlayan Elazığ Yöresel Tanıtım Günleri, 9 Şubat’a kadar yöresel lezzetler, kültürel etkinlikler ve müzik dinletileriyle ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.