Yüreğir'de kentsel dönüşüm ne zaman gerçekleşecek?

Yüreğir’de gecekondu bölgeleri için kentsel dönüşüm beklentisi artıyor. Peki hangi mahalleler dönüşecek, süreç ne zaman başlayacak?

Adana’nın en hızlı göç alan ilçelerinden Yüreğir, kentsel dönüşüm konusunda en çok merak edilen bölgelerden biri oldu. Özellikle Doğankent, Köprülü, Ulubatlı Hasan ve 19 Mayıs mahalleleri, gecekondu yapılaşmasının en yoğun olduğu yerler arasında dikkat çekiyor.

Son yıllarda artan nüfusla birlikte altyapı sorunları, dar sokaklar, çarpık kentleşme ve deprem riskine karşı dayanıksız binalar gündeme gelirken, vatandaşlar “Bizim mahallemiz de dönüşecek mi?” sorusunu sormaya başladı.

Belediye ve Bakanlık Gündeminde mi?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Türkiye genelinde yürüttüğü kentsel dönüşüm projelerinde Adana da öncelikli illerden biri olarak gösteriliyor. Ancak şu ana kadar Yüreğir’de geniş kapsamlı bir dönüşüm hamlesi başlamadı. İlçe genelinde birkaç parsel bazlı yenileme yapılırken, toplu dönüşüm için henüz resmi bir takvim açıklanmış değil.

Vatandaşların Beklentisi

Yüreğirli vatandaşlar, hem güvenli konutlara kavuşmak hem de yıllardır çözülmeyen altyapı, ulaşım ve sosyal donatı eksikliklerinin dönüşümle birlikte giderilmesini istiyor. Özellikle Doğankent ve Köprülü mahallelerinde yaşayanlar, evlerinin yıkılıp yerine modern konut yapılacağı söylentilerinin sıkça yayıldığını ancak net bir adım atılmadığını belirtiyor.

Şehir plancıları, Yüreğir’deki gecekondu bölgelerinin deprem riski açısından ciddi tehlike barındırdığına dikkat çekiyor. Yalnızca bina yenilenmesi değil, aynı zamanda yol genişletme, yeşil alan, okul ve sosyal alan planlamasının da kentsel dönüşümün ayrılmaz parçası olması gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: 5 Ocak Gazetesi

SİYASET Haberleri

Yüreğir Belediyesi; ''Gördük ki bazı haberler, gerçeklerden ziyade fantastik kurgu türüne daha yakın durmaktadır''
Özgür Özel’in parti meclisi listesinde Adana’dan sadece Burhanettin Bulut yer aldı.
Ali Demirçalı yapay zekanın gündeminde. Yapay zeka özür diledi
Nacar: Şehitlerimizin emanetlerinin yanındayız
MHP Adana İl Başkanı Yusuf Kanlı ''Şehit öğretmenlerimizi unutmadık unutmayacağız"