Yüreğir Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Mehmet Akif Ersoy Kültürevi’nde, 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Yıl Sonu Sergisi törenle açıldı.
Serginin açılışına Yüreğir Belediye Başkan Vekili Cafer Boyraz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, mahalle muhtarları, kursiyerler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Mehmet Akif Ersoy Kültürevi’nde yıl boyunca 36 farklı branşta eğitim alan 1.200 kursiyer, hazırladıkları el emeği ürünleri ve sanat çalışmalarını sergide ziyaretçilerin beğenisine sundu.
Cam füzyon, iğne oyası, örme, yağlı boya, bilgisayar ve soğuk porselen gibi alanlarda eğitim alan kursiyerler, hem mesleki becerilerini geliştirdi hem de sosyal yaşama daha aktif katılım sağladı.
Yıl boyunca emek verilerek hazırlanan çalışmaların yer aldığı sergi, katılımcılar tarafından ilgiyle gezildi. Etkinlikte, kültür ve sanat faaliyetlerinin toplumun farklı kesimlerine ulaşmasının önemine dikkat çekildi.
Açılış töreninde konuşan Yüreğir Belediye Başkan Vekili Cafer Boyraz, belediye olarak vatandaşların kişisel, sosyal ve mesleki gelişimlerine katkı sunan kurslara önem verdiklerini söyledi.
Boyraz, “Kültürevlerimizde verilen eğitimlerle vatandaşlarımızın yeni beceriler kazanmasına, üretime katılmasına ve sosyal yaşamda daha aktif rol almasına katkı sağlıyoruz. Bugün burada sergilenen eserler, kursiyerlerimizin yıl boyunca gösterdiği emeğin ve azmin en güzel örnekleridir. Emeği geçen tüm eğitmenlerimizi ve kursiyerlerimizi kutluyorum” dedi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Katılımcılar daha sonra sergiyi gezerek kursiyerlerin çalışmalarını yakından inceledi.