Zeydan Karalar 'Gariban işçi'yi Karataş'a sürdü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan manidar sürgün kararı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü'nde çalışan 'gariban bir işçi'yi Karataş'a sürgüne gönderdiği ortaya çıktı.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin önceki dönem başkanı Hüseyin Sözlü'nün kardeşi ve aynı zamanda bir dönem Adana Demirspor Kulübü'nün eski Başkanı olan 'gariban işçi'nin kadrolu olarak çalıştığı öğrenildi.

31 Mart 2019 seçimleriyle Adana Büyükşehir Belediyesi'ni kazanan Karalar döneminde, mesai sorumluluk ve şartlarını sağlama hususunda gerekli tespitlerin yapılması da önemini korumaya devam ederken, Başkan Karalar'ın talimatıyla Karataş'a sürülen Sedat Sözlü'nün, Karataş İlçesinde ASKİ’ye bağlı şantiyede ne iş yapacağı ise merak konusu oldu.

Ayrıca edinilen bilgilere göre Adana Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ'de Hüseyin Sözlü döneminde bir ilk daha yaşandığı öğrenildi. ASKİ'de sendika ile yapılan görüşmeler sonrasında yevmiyesi arttırılan üç personel olduğu, üç personelden ikisinin eski başkan Sözlü'nün ailesinden olması yine dikkatlerden kaçmadı.

Üç personelden birinin kim olduğu öğrenilemezken, diğer iki kişinin Hüseyin Sözlü'nün kardeşi Sedat Sözlü ve adı büyükşehir koridorlarında çok sık duyulan, Hüseyin Sözlü'nün bacanağı Bülent Gerez olduğu öğrenildi.

GÜNDEM Haberleri

Adana’da camilerde dolandırıcılık uyarısı
Çukurova Üniversitesi’nde toprak seferberliği: Bilim insanları uyardı, “Geleceğimiz risk altında”
İçişleri Bakanlığı’ndan Adana ve Mersin için kuvvetli sağanak uyarısı
Bakan Yardımcısı Yılmaz'dan Adana Adliyesi'ne ziyaret
Vali Köşger 19 Mayıs Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu