Zeydan Karalar'ı acilen ihale yapmaya çağırıyoruz!

İmamoğlu'nun yapmak istediği ‘Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı’nın yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.

Cumhurbaşkanlığı kararı ile Çamlıca Camii’ne giden raylı sistem hattının yapımı İBB’den alınıp Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre İstanbul’un Üsküdar ilçesinde yer alan ‘Büyük Çamlıca Raylı Sistem Hattı’nın yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı gerçekleştirecek.

Raylı sistemin planına göre Altunizade Köprülü Kavşağı’ndan başlayacak hat, Küçükçamlıca Mahallesi’nden Ferah Mahallesi’ne, oradan da Çamlıca Camisii’ne kadar uzanacak. Planlanan güzergâh üzerinde sırasıyla Altunizade, Çamlıca Tepesi, Ferah Mahallesi ve Camlıca Camii istasyonu olmak üzere dört durak yer alacak.

2019 yılının Nisan ayında ibadete açılan cami için planlanan metro hattının 3,84 kilometre uzunluğunda yapılması planlanmıştı. 2017 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı Raylı Sistem Daire Başkanlığı tarafından bakanlığa rapor sunulmuştu. Metronun 2019 yılında bitirileceği belirlenmişti.

GÜNDEM Haberleri

Adana’da 15 Temmuz şehitleri için mevlid-i şerif okutuldu
Adana Büyükşehir’den aile içi iletişimi güçlendiren eğitim
ASKİ’den Büyükmangıt’a yeni kanalizasyon hattı
Kozan’da somon balığı hasadı yerinde incelendi
Yumurtalık’ta şehit kabirlerindeki bayraklar yenilendi