Zorunlu trafik sigortasında yeni düzenleme

Zorunlu trafik sigortası için gerekli poliçeyi kesmekten kaçınan sigorta şirketlerine tüm branşlarda 60 güne kadar poliçe kesme cezası verilecek.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu yayınladığı yeni yönetmelikle zorunlu trafik sigortalarıyla ilgili yeni bir düzenleme getirdi.

Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte şu ifadelere yer verildi:

“Poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerinin Kurumca belirlenen sigorta branşlarında veya tüm sigorta branşlarında poliçe düzenleme ve yenileme yetkisi 3 günden az 30 günden fazla olmamak üzere geçici olarak durdurulabilir.

Kaçınmanın devam etmesi halinde Kurul kararına istinaden bu süreler iki katına kadar arttırılabilir ve/veya diğer tedbirler uygulanabilir.

Kurum, poliçe düzenlemekten kaçındığı tespit edilen sigorta şirketlerini ve bu fıkra uyarınca alınan tedbir kararını, 47 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 8 inci maddesinin sekizinci fıkrasına dayanarak Kurul kararıyla resmî internet sitesinde ilan edebilir"

GÜNDEM Haberleri

Başkan Demirçalı ve Başkan Vekili Geçer, Kozan Yolu esnafıyla buluştu
Kısacık: “Dar ve orta gelirli için konut sahibi olmak artık bir hayal”
Zeytinbeli’nde hummalı çalışma mesaisi
Bahis skandalında 2. dalga! Adana'dan kimler var!
Fatma Sütcü Kardiyoloji Merkezi’nin temeli atıldı