1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 14 yaş altı ne zaman sokağa çıkabilir?
14 yaş altı ne zaman sokağa çıkabilir?

14 yaş altı ne zaman sokağa çıkabilir?

Normalleşme planı çerçevesinde birçok işletmenin açılmasına karar verilirken halen sokağa çıkma yasağı devam eden 18 yaş altı, 65 yaş üstü ise belirsizliğini koruyor.

A+A-

Türkiye'de alınan koronavirüs önlemleri nedeniyle uzun süredir sokağa çıkma yasağına tabi olan 14 yaş altı çocuklar için bugün sokağa çıkma izni verildi. Her hafta çarşamba günü sokağa çıkma izni verilen 14 yaş altı çocuklar, saat 14:00 ile saat 20:00 arasında sokağa çıkabilecek.

Peki kalıcı olarak 14 yaş altı ne zaman sokağa çıkabilir?

Daha önce Cumhurbaşkanı Yardımcılığı tarafından hazırlanan ve bu takvime uygun şekilde bir çok maddesi yürürlüğe konulmuş olan normalleşme planına göre alınan önlemler, en son alınan tedbir en önce kaldırılacak. En önce alınmış tedbirler ise en son kaldırılması planlanıyor. 18 yaş altı ve 65 yaş üstüne sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesi ilk getirilen kısıtlamalardan biriydi. Bu doğrultuda 18 yaş altının dolayısıyla 14 yaş altı için sokağa çıkma izninin planın en son aşamasında verilmesi bekleniyor.

Normalleşme takviminin Eylül ayına kadar olan planlamaları içerdiği düşünülünce 14 yaş altı sokağa ne zaman çıkabilir sorusunun cevabının "En erken Eylül ayından sonra olabileceği" tahminleri yapılıyor.     

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.