1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 3 milletvekilinin vekilliği düşürüldü
3 milletvekilinin vekilliği düşürüldü

3 milletvekilinin vekilliği düşürüldü

CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliği düşürüldü.

A+A-

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisioğulları’nın Yargıtay tarafından kesinleşen cezalarının Meclis Genel Kurulu'nda okunmasının ardından üç milletvekilinin vekilliği düştü.

TBMM Genel Kurulu'nda 'vekil düşürme' hamlesi gerilim yarattı. CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP milletvekilleri Leyla Güven ve Musa Farisoğuları haklarındaki kararın okunacağı bilgisi Genel Kurul toplantısından kısa süre önce partilere iletildi.

Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç kararları okumadan önce CHP Grup Başkanvekili Engin Altay söz aldı. Bu kararların okunmasının anayasa ve içtüzüğe aykırı olduğunu belirterek 'Okumayın' çağrısı yaptı.

Bilgiç’in bir aykırılık olmadığını belirtip okuyacağını belirtmesi üzerine usul tartışması açıldı. Partiler adına konuşmalar yapıldı. CHP Grup Başkanvekili bu tutumun millet iradesine bir darbe olduğunu söyledi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekillikleri düşürülmesi gündeme gelen Güven ve Farisoğuları’nın yargılandığı KCK davalarındaki hakim ve savcıların FETÖ nedeniyle tutuklanıp yargılandığını söyledi.

AK Parti Milletvekili Recep Özel, "Kararları veren bağımsız mahkemelerdir. Burada yapılan usulü bir işlemdir” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde yeni kurulan partilere milletvekili transferinin önlenmesi için Seçim Siyasi Partiler Yasası değişikliğinin yanı sıra 'Milletvekilleri dokunulmazlığı ile ilgili beklentiler karşılanmalıdır' çağrısı yapmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.