1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 31 Mart'ta demokrasi mücadelesi veren iki isimden anlamlı fotoğraf
31 Mart'ta demokrasi mücadelesi veren iki isimden anlamlı fotoğraf

31 Mart'ta demokrasi mücadelesi veren iki isimden anlamlı fotoğraf

Çünkü Adana'da aday olmak bunu gerektirir

A+A-

Adana, hiçbir partinin arka bahçesi değil, doğal olarak çantada keklik hiç değil. Avrupa standartlarının üzerinde siyasal bilince sahip bir kent. Coğrafyamıza ait bir husus olan bilinçsiz holiganlık asla Adana’ya uğramaz. Bu gerçekler ışığında, ülke genelinde var olan siyasal gerilimleri asla kendi topraklarına bastırmaz.

Bu yüzden değişik etnisitelere, inançlara mensup belediye başkanları bu kentin özetidir.

yuregir2.png

CHP’li, AK Partili, MHP’li, Saadet Partili başkanları bünyesinde barındıran, aynı zaman da HDP’li Milletvekillerini siyasal yelpazesinde bulunduran kaç tane orta ölçekli büyükşehir var?

Burası Adana! Mayasında çok kültürlülük ve bereketli toprakların cömert havası var.

Bugün, tam anlamıyla bu realiteye uygun bir fotoğraf gözümüzün önüne düştü.

31 Mart 2019 yerel seçimlerinin en hararetli, çekişmeli ve bu atmosferin doğal sonucu olarak gergin geçen ilçesi, Adana’nın en büyük ikinci yerleşim yeri olan Yüreğir’de oldu. Kimsenin burnunun kanamadığı, demokratik sınırlar içerisindeki bu gerginliğin sebebi, AK Parti 15 yıllık kalesini kaybetmek istemezken, CHP’nin yıllardır varlık gösteremediği Yüreğir’i almaya çok yakın olmasıydı.

Seçim bitti, ipi AK Parti adayı Fatih Kocaispir göğüsledi.

CHP adayı Kamuran Karaca ise Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratı olarak yaşamına devam etme kararı aldı, gerginlik ortamı geride kaldı.

Bugün bu iki isim, Balkan Türkleri Yardımlaşma Derneği aşure gününde yan yana geldi.

Siyasetin ve şehir yaşamının gereği olarak tabi ki medeni bir ortamda, iki ayrı partide siyaset yapan, rakip olmuş iki kişinin yan yana gelmelerinde bir sıkıntı yok.

yuregir3.png

Lakin fotoğrafta da görüldüğü üzere, iki adayın gayet doğal bir biçimde, yakın geçmişte yaşanan siyasal gerginliklerin, yüzlerinde herhangi bir tesirine rastlamamak, Adana siyasetinin ve Adana kültürünün tabii bir sonucu olarak siyasal gelecek açısından hayli sevindirici.

Ülke genelinde bizatihi gerginliğin sebebi olan yakın geçmişteki yüksek tansiyondaki ulusal siyasetin, Adana siyasetine uğramaması Adana kültürünü, Adana siyasetini daha yükseklere çıkaracak gibi görünüyor.

Orhan Kemal’in doğum gününde, aşure etkinliğinde, dünya genelinde çöp toplama günü olarak kutlanan 15 Eylül’de gerginliği süpürüp çöpe atmak şüphesiz Adana için güzel oldu.

İki siyasetçiye bu fotoğrafı görmeyi özleyen tüm Adanalılar adına teşekkür ediyoruz.

yuregir-son.png

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.