1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 450 bin kişi hastane mağduru
450 bin kişi hastane mağduru

450 bin kişi hastane mağduru

117 Yıllık Adana Devlet Hastanesinin yıkılmasının ardından bölgede 450 bin kişi sağlık açısından mahrum kaldı.

A+A-

Adana'nın merkez Güney Yüreğir ve Güney Seyhan ilçesini de kapsayan 1896 yılından 2013’kadar faaliyet gösteren Adana Devlet Hastanesi yeniden inşa edilmesi kaçınılmaz gerçeği içeriyor. 

Adana Büyük Saat Gazetesi'nden Remzi Yıldırım'ın haberine göre, Güney Yüreğir ve Güney Seyhan ilçesinde yaşayan vatandaşlar sağlık konusunda mağdur olduklarını belirtiyor. Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız yöneticiler Bölgenin kanayan yarası haline gelen Hastane sıkıntısı vatandaşı oldukça sıkıntıya boğduğuna vurgu yaptılar. 
  
Meclis KİT Komisyonu Üyesi ve CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, 2013 yılında yıkılan devlet hastanesinin yerine inşa edileceği ifade edilen hastanenin akıbetine ilişkin TBMM’de gündeme taşıdı. Konuya ilişkin gazetemize açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Sümer Söz verilen Hastane için hiçbir gelişme kaydedilmediğini söyledi. 

SÖZ VERİLEN HASTANE YAPILMADI
Adana Milletvekili Orhan Sümer, yaptığı açıklamasında şöyle konuştu;“Adana’da Şehir Hastanesinin hizmete girmesinden sonra Güney Seyhan ve Güney Yüreğir bölgesinde yaşayan vatandaşlar dahil olmak üzere Karataş ilçesi ve köylerine de hizmet veren ve 2013 yılı itibaren yıkılan Adana Devlet Hastanesi kentin güneyinde yaşayan yaklaşık 450 bin kişi şuan hastanesiz durumda. Herkes Adana bölgesindeki Şehir Hastanesine gitmek zorunda. Corana virüsü nedeniyle de şehir hastanelerine gitmek zor olduğu günümüzde yıkılan hastanenin yerine 250 yataklı bir hastane yapılacak denildi,  Yatırım programına alındı söylendi fakat sonra yatak sayısı 100’ düşürüldü. Defalarca bu sorunu gündeme getirdik. Valilik ile konuyu aktardık. Şuanda temel atılmamış durumda. Sağlık Bakanlığına sisin aracılığınızla bir kez daha sesleniyorum 450 bin kişi sağlık mağduru bu sesi ne zaman duyacaksınız. Söz verdiğiniz hastaneyi ne zaman yapacaksınız. Millet bölgede perişan insanlar sanki cezalandırılıyor.” 

100 YATAKLI PROJE TAMAM İHALE BEKLİYORUZ
Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, Gazetemize yaptığı açıklamasında iyimser konuştu. Başkan Kocaispir, Şunları kaydetti; “ Adana eski devlet hastanesi bölgede büyük kamu hizmeti görüyordu. Deprem nedeni ile hasar alınca yıkıldı. Sağlık Bakanlığımız 100 yataklı yeni hastane yapımı için proje gerçekleştirdi. Proje sonrası ihale yapılması en büyük umutlarımız arasındadır. Bölge halkından önemli derecede haklı talep var. Talebe duyarlılık da söz konusu. Kısa zamanda umuyorum ki müjdeyi duyarız. Konuyu Bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı makamına iletiyoruz konunun takipçisiyiz. Yaklaşımlar çok olumlu şimdi temel atmak için müjdeli ihale haberini bekliyoruz. Kısa vakitte bu gerçekleşeceğine inanıyoruz.”  

YÜREĞİRE DEVLET HASTANESİ YAPILMALI 
Doğu ve Güneydoğu Kültür Sanat Derneği Adana İl Başkanı Hüseyin Talay, Eski devlet hastanesi konusunda yaptığı açıklamasında şunları kaydetti; “  Eski Devlet hastanesi ile ilgili halkımızın dertleriyle dertlenen gönül dostlarımızla birlikte bir heyet oluşturup yapılması için Başta Valimiz ve Tüm siyasi partiler,'le görüşmeler yapacağız. Bu çalışmadan sonra bir heyetle hastanemizin yapılması için Ankara, da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca beye raporu göndereceğiz. Karataş Solaklı Doğankent ve civar mahallelere yakın yıkılan Yüreğir devlet hastanenin bir an önce yapılması için gerekenin yapılmasını istiyoruz. “

HASTANE YAPILMASI GEREKİYOR 
Yüreğir Yeşilbaşlar Mahalle Muhtarı Ahmet Kırtay, gazetemize Adana eski Devlet hastanesinin yapılması kaçınılmaz bir gerçek olduğunu belirtti. Muhtar Kırtay şöyle konuştu; “Güney Yüreğir ve güney seyhan 450 bin nüfus â hitap ediyor güney yüreğir tamamen kamu kuruluşlarından boşaldı hiç bir kurum kalmadı fakirlerin bölgesi Doğankent solaklı yunusoğlu ve yaklaşık 70 e yakın Yüreğir’de mahalle ve köye hitap ediyor. Bu insanlar Hastane hizmeti alamadıkları için sağlık mağduru. Yüreğir halkı sanki cezalandırılıyor gibi Eski devlet hastanesi arsası bomboş temel atılacak gününü bekliyor.Görüştüğümüz,2003-2016 yıllarında Adana Devlet hastanesinde başarılı bir şekilde başhekimlik yapan uzman doktor Mehmet Yağcı   25 dönem araziye sahip olan eski devlet hastanesinin geçmiş yıllarda büyük hizmetler verdiğini Şehir Hastanesi ve Yüreğir Devlet Hastanesi bölge insanda hizmet etmeye çalışıyor ama özellikle pandemi döneminde insanlarımızın ulaşımında sıkıntılar olabilir bu bölgede eski Devlet Hastanesi'nin bulunduğu alanda 100 yataklı özellikle poliklinik servislerinin ve Acil servisin olacağı bir hastane ihtiyaç vardır ve geçmiş dönemden beri Sağlık Bakanlığı yetkililerinin projeler arasında bu vardır dedi dedi“

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.