1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. "50 Adanalı Kadın 50 Sektör" fotoğraf sergisi açıldı
"50 Adanalı Kadın 50 Sektör" fotoğraf sergisi açıldı

"50 Adanalı Kadın 50 Sektör" fotoğraf sergisi açıldı

Adana Güçlü İş Kadınları Derneği tarafından organize edilen "50 Adanalı Kadın 50 Sektör" fotoğraf sergisi açıldı.

A+A-

75. Yıl Sanat Galerisi’ndeki sergiye Adana Valisi Dr. Süleyman Elban, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Av. Rukiye Çinkılıç, Çukurova Belediye Başkan Yardımcısı Azime Kocacık, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Adana Şube Başkanı Berfu Salıcı Yakıt ve STK temsilcileri katıldı.

e6d28f6a-0fed-431e-aee9-82d44e576750.jpg

Canan Kılınç, Perilan Çaylaklı, Tuğba Çalışır, Aslı Cirit, Olcay Armağan, İpek Cerit.

Sergi açılışı öncesi bir konuşma yapan Adana Güçlü İş Kadınları Derneği Başkanı Aslı Cirit, “Derneğimizin kuruluşunun 3. Yıl dönümü dolayısıyla düzenlemiş olduğumuz sergide, barışın kraliçesi Puduhepa’dan başlayıp Kurtuluş Savaşı kahramanı kadınlarımıza, o günlerden günümüzde bize kadar başarılı kadınların fotoğrafları bulunuyor” dedi.

Farklı uzmanlığa sahip genç Adanalı mentör kadınlar olarak tek çatı altında olduklarına vurgu yapan Başkan Cirit, “Bu vatan uğruna dökülen onca kan üzerine verilen emek ve bugünlere getirerek bize teslim eden atalarımıza karşı bir minnet borcumuz var. Adanamızı en ileri sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel gelişmişlik düzeyine çıkarmayı amaç edindik. Adana’nın ülkeye ve dünyaya açılan bir kapısı da biziz” diye konuştu.

Daha sonra, protokol ve dernek üyeleri, serginin açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminin ardından Vali Dr. Süleyman Elban, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem ve dernek üyeleri sergiyi gezdi.

655c0fb2-893e-4eb0-816d-25f69f2ed73e.jpg

KİMLER VAR?

Puduhepa, Kara Fatma (Adile Onbaşı), Asiye Hatun, Gülekli (Kılavuz) Hatice, Gamacı Fatma, Bağtepeli Zeynep Hatun, Tayyar Rahime, Arap Fatma, Melek Hatun, Fatma Esma Hayman, Makbule Dıblan, Meryem Tuncel, Açelya Akkoyun, Ayşe Özgür, Dolunay Soysert, Deniz Burnham, Prof. Dr. Bahar Usla, Prof. Dr. Gülfeza Kardaş, Muazzez İlmiye Çığ, Huriye Küpeli Kan, Özlem Şeker, Hülya Erdem, Tayyibe Gülek, Nesrin Olgun Arslan, Makbule Dıblan, Serap Aktaş, Sibel Aktaş, Fulya Öztürk, Jülide Gülizar, Nurhan Tekerek, Pınar Deniz, Seray Gözler, Ayşe Ekiz, Gönül Paksoy, Nazife Güleryüz, Nurhan Damcıoğlu, Rojin Ülker, Suna Kan, Güler Sabancı, Fatma Güldemet Sarı, İmren Aykut, Jülide Sarıeroğlu, Ayşe Arman, Meltem Yılmaz, Çağla Büyükakçay, İpek Soylu, Polen Uslupehlivan, Şaziye İvegin Üner, Gülşen Koşkun ve Ayla Aksungur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.