1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 534. Kızıldağ Karakucak Güreşleri'ne 'Devlet'ten talimat!
534. Kızıldağ Karakucak Güreşleri'ne 'Devlet'ten talimat!

534. Kızıldağ Karakucak Güreşleri'ne 'Devlet'ten talimat!

534. Kızıldağ Karakucak Güreşleri'ne siyasetin gölgesi düştü

A+A-

Karaisalı Belediyesi 534. Kızıldağ Karakucak Güreşleri'ni bu yıl Adana Büyükşehir Belediyesi desteği olmadan düzenliyor.

Geçen hafta kucuksaat.com'un duyurduğu, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan'ın Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan gayrı resmi maddi destek istemesine Karalar "Bizim her işimiz resmi olur" yanıtıyla reddetmişti.

bahceli-saadettin-aslan-i-yeniden-aday-gosterdi-h55767-0b360.jpg

Karalar'ın açıklamasına Aslan'ın sessiz kalması dikkat çekmişti. Kucuksaat.com olayın ayrıntılarını araştırdı.

Edinilen bilgilere göre, Karaisalı Belediyesi Hüseyin Sözlü döneminde Adana Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa yürüttüğü Karakucak Güreşleri'ne bu sene MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den talimat geldi. Bahçeli'nin CHP'li belediyeler ile kurumsal ortak organizasyonda bulunmaması talimatını Aslan'a verdi. 

54102.jpg

Bu talimat sonrasında Karaisalı Belediyesi, 534. Karakucak Güreşleri'ni Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapmama kararı aldığı, birlikteliğin gayri resmi şekilde devam etmesi gerektiğini Aslan'ın Karalar'a bildirdiği öğrenildi. Aslan'ın bu hamlesi sonrasında Karalar'ın "Devlet kurumunda gayri resmi bir durum söz konusu olamaz. Resmiyette yoksak gayrı resmi olarak da yokuz diyerek rest çektiği" edinilen bilgiler arasında.

su.png

Öte yandan Türkiye'nin en büyük güreş organizasyonlarından biri olan pazar günü yapılacak 534. Karakucak Güreşlerine ilk defa Adana Büyükşehir Belediye Başkanı katılım sağlamayacak. Karalar'ın pazar günü güreş organizasyonu saatlerinde Karataş İçme Suyu Şebekesi Temel Atma Töreni'nde olacağı kesinleşti.

68954647-1595718497226008-650772233509142528-n.jpg

Ayrıca Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz'un Cumhur İttifakı belediye başkanlarının tam destek vereceği Karakucak Güreşleri'nde mi yoksa Karalar'ın da katılacağı Karataş'ta yapılacak olan temel atma töreninde mi olacağı merak ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.