1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. 6 yıl içinde tutuklandı, serbest kaldı: Adana’yı parmağında oynatan kadın yeniden gözaltında
6 yıl içinde tutuklandı, serbest kaldı: Adana’yı parmağında oynatan kadın yeniden gözaltında

6 yıl içinde tutuklandı, serbest kaldı: Adana’yı parmağında oynatan kadın yeniden gözaltında

Dolandıracağı kişiler hakkında bilgi edindiği, diksiyon eğitimi aldığı ve mağdurları giyimi ile etkilediği iddia edilen Aslı Ceylan Altan'ın , 30'dan fazla kişiyi 3 milyon lira dolandırdığı, deşifre olunca da il değiştirdiği ortaya çıktı

A+A-

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmada Aslı Ceylan A. adlı (42) yaşındaki bir kadının kendisini Ankara'da önemli bir kamu kurumunda danışman, savcı, avukat, doktor ve ekonomist olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdığını belirledi.

Polis, bu tespit üzerine kadını 6 ay önce teknik ve fiziki olarak takip etmeye başladı. Yapılan takipte dolandırıcı kadına, birlikte yaşadığı Fatih A. (48) ve onun arkadaşları Mehmet K. ve Soner T. "nin de yardım ettiği tespit edildi. Polis, bu tespit üzerine 26 Mayıs günü şafak vakti 13 adrese yaptığı baskında kadınla birlikte 4 zanlıyı da gözaltına aldı.

25703-1.jpgTIKLAYIN - "HOLLYWOOD" FİLMİ ADANA'DA GERÇEK OLDU

Aslı Ceylan A. isimli kadın, Adana ve Türkiye kamuoyunda benzer suçlardan daha önce de gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Peki, kim bu kadın?

hollywood-filmi-adanada-gercek-oldu.jpg

İLK VUKUAT: SPK

14 Nisan 2016 tarihinde TEKBIÇAK soyadını kullanan Aslı Ceylan isimli kadın hakkında Sermaye Piyasası Kurulu (SPK); Kuruldan izin alınmaksızın portföy yöneticiliği faaliyeti gerçekleştirilmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

616x321-1568150740315.jpeg

FETÖ/PDY DOSYASINDA

25 Eylül 2016 tarihinde Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 8 ilde 46 eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aralarında Adanalı iş insanlarının da bulunduğu operasyonda kapsamında, gözaltına alınan Aslı Ceylan Altan ve Adanalı iş insanları serbest bırakıldı.

untitled-1-041.png

2019'DA 173 MİLYON LİRALIK SERVETE ÇÖKECEKKEN İZMİR'DE YAKALANDI

11 Eylül 2019 tarihinde İzmirli iş insanı Abdülkadir D. (67) Aslı Ceylan Altan ile tanıştı. Kendisini ekonomist olarak tanıtan Aslı Ceylan A. ve annesi Tülay A. kısa süre sonra iş insanın evine tanıştı. Anne kız iş insanına "hastalığına iyi gelecek" diyerek yeşil reçeteli ilaçlar verip Tülay A. adına vekalet çıkarttı.

173 milyon liralık servetini çekmek için bu şekilde bir plan yapan anne kız, yankecilik ve dolandırıcılık büro amirliğine gelen bir e-mail ile yakayı ele verdi. Sahtekar anne kız tutuklandı. 2 doktor adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.