1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "800 bin, 20'den büyüktür" dedi ama CHP’li üyeleri inandıramadı
"800 bin, 20'den büyüktür" dedi ama CHP’li üyeleri inandıramadı

"800 bin, 20'den büyüktür" dedi ama CHP’li üyeleri inandıramadı

Seyhan'da parklarda bulunan 20 büfenin kaldırılıp yeşil alanın halka bırakılmasını talep eden CHP'li Vursavuş, Cumhur İttifakı üyelerinden destek alırken Millet İttifakı'nın ret oyu vermesi sonrasında kürsüden veryansın etti

A+A-

CHP Seyhan Belediyesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Mustafa Fidan Vursavuş, 2019 yılının Aralık ayında meclis üyeleri arasından birisinin Seyhan Belediyesi sınırları içerisinde yer alan parklarda bulunan 20 büfenin kaldırılması için önerge verdiğini yeniden gündeme getirdi.

Aynı zamanda #AdanaSahipsizDegil Platformu'nun Başkanı da olan Mustafa Fidan Vursavuş, 20 büfenin kaldırılması için Cumhur İttifakı meclis üyelerinin kabul, Millet İttifakı meclis üyelerinin ret oyu vermesi sonrasında yaptığı konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

“Yeşil alanlar halkındır, parklar halkındır, üzerinde ne varsa kaldırılmalıdır. Bu alanlar halkla tekrar kucaklaştırılmalıdır diyerek adını soyadını yazarak altına imza attı. Bilmeyenler duysun, bu meclis üyesinin adı Mustafa Fidan Vursavuş’tur. Dolayısıyla verdiğim bu önergeyle parklar ve yeşil alanlar üzerindeki bu talebimle ilgili bir çalışma yapılarak meclis kararı alınmasıydı. Bu ülkemizde daha pandemi yokken verilmiş bir önergeydi. 2020 yılı geçti. 2021 yılının Şubat ayı komisyonunda ve mecliste bu görüş oy çokluğuyla reddedildi."

"800 bin Seyhanlıya ait olan bu parkların tekrar halka kavuşturulmasıyla ilgili önergeyi veren ismi buradan tekrar söylüyorum, duymayan varsa duysun, Mustafa Fidan Vursavuş. "Ben kendimle ilgili bilgiyi veriyorum, bu önergeyi reddeden arkadaşları da Seyhanlının bilmesi taraftarıyım. Neden ve hangi düşünceyle reddettiniz?” 

Kaldırılacak 20 büfede emek verenlerin Seyhan Belediyesi bünyesinde istihdam edilerek mağduriyet yaşamamasını da kaydeden Vursavuş, 800 bin insanın yok sayılamayacağını kaydederek şöyle devam etti:
İlkokul talebesi çocuğa sorarsanız hizmet anlamında 800 bin mi büyüktür, 20 insan mı derseniz, size cevabı verirler. 800 bin insanın hakkı daha önemlidir derler. 20 büfecinin sözleşmelerinde 10-12 metrekare yerleri vardır, bana bir tane sözleşmesine uyan büfeci gösterin? Gösteremezsiniz, yok çünkü. O arkadaşların suç işledikleri aşikardır. Zabıta arkadaşlarımız, eğer siz arkadaşları yasal sınırlarına çekmezseniz, bu halkı parklarla kucaklaştırmazsanız siz de suç işlemiş olursunuz.

Vursavuş’tan sonra yerinden söz alan MHP’li Şehmus Uçar ise, “Cumhur İttifakı olarak parkların içindeki büfelerin kaldırılması yönünde oy kullandık. Büfelerin kaldırılmasını istemeyen CHP’lilerdi” dedi.

Seyhan Belediyesi sınırları içerisinde bulunan parklarda yer alan 20 büfenin kaldırılması teklifine kabul oyu veren üyeleri: Sinan Altun, Şehmus Uçar, Yasemin Şule Özülkü Jaicks, Mustafa Aydın, Niyazi Yüksel, Serkan Çelik, Hasan Batur Eroğlu.

Ret oyu veren meclis üyeleri: Ali Anlı, Hüseyin Orhan, Mehmet Önder Kaypak, Hasan Duringa, Fadime Geçioğlu, Funda Buyruk, Uğur Büyükkantarcı, Güngör Geçer, Hacice Yılmaz, Mustafa Tunç, Bayram Bilgin, Leyla Karakaş, Ulaş Toros, Türkan Pehlivan, Süleyman Sözütek, Nilüfer Korkmaz, Duygu Atikaslan Ayçe, Gülcan Bingöl, Okan Sangün.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.