1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. AB zirvesinin taslak metni sızdı: Türkiye’ye yaptırım maddesi var
AB zirvesinin taslak metni sızdı: Türkiye’ye yaptırım maddesi var

AB zirvesinin taslak metni sızdı: Türkiye’ye yaptırım maddesi var

Avrupa Birliği'nin yarın başlayacak liderler zirvesi öncesinde, Türkiye'ye yönelik olası yaptırımlara ilişkin taslak metin Reuters'a sızdırıldı.

A+A-

Yarın gerçekleşecek AB Liderler Zirvesi öncesinde taslak metnin detayları ortaya çıktı. Metinde, AB liderlerinin Türkiye'ye hedefli yaptırımlar uygulanması konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi.

Reuters’in haberine göre, yarın ve cuma günü gerçekleşecek AB Liderler Zirvesi’nde liderlere sunulacak taslak metin ortaya çıktı.

Metne göre, AB'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerine katılan Türk şahıslara ve şirketlere ek yaptırımlar getirmesi planlanıyor. Taslak metinde, AB'nin 2019'dan beri bu alanda yürürlükte olan yaptırımlara 'ek listeler' hazırlayacağı, 'ihtiyaç duyulması halinde bu listenin kapsamının genişletileceği belirtiliyor.

Metinde ayrıca Türkiye ile ilişkilerde gelişme olmaması durumunda Mart ayındaki toplantıda yeni adımlar atılacağı da belirtildi.

Reuters'a konuşan AB diplomatları, bahsi geçen hedefli yaptırımların Yunanistan'ı memnun etmediğini, taslak metin üzerinde müzakerelerin sürdüğünü söyledi.

Taslak, yarın düzenlenecek zirvede AB liderlerinin de onayını alırsa Avrupa Birliği, Doğu Akdeniz’de sondaj çalışması yapan şahıs ve şirketlere yaptırım uygulanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.