1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ABD, İncirlik'ten 30 gün sonra çıkacak mı?
ABD, İncirlik'ten 30 gün sonra çıkacak mı?

ABD, İncirlik'ten 30 gün sonra çıkacak mı?

İncirlik'te sözleşmeler neden 30 güne düşürüldü?

A+A-

İncirlik Hava Üssü'nde çalışan Türk işçilerin işten çıkarma işlemlerinin başlaması sonrasında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

Edinilen bilgilere, Türk işçilerin çıkış işlemlerini başlatan Amerikalı yüklenici şirkette işçilerle yapılan iş sözleşmeleri asgari 1 yıl olurken departmanlara göre 3 ya da 5 yıllık sözleşmeler hazırlanırken son dönemde işçilerin önüne konulacak sözleşmelerin 30, 60 ve 90 günlük olduğu öğrenildi. 

Böylelikle mal ve hizmet alımı sözleşme sürelerinin 30 güne kadar düşürülmesi sonrasında Amerika'nın İncirlik'i boşaltacağı tezleri ise bir kez daha gündeme gelmiş oldu.

İncirlik'te yaşanan son gelişmelerde ne oldu?
Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, Amerikalı şirketin İncirlik Hava Üssü'nde çalışan 424 Türk işçinin çıkış işlemini başlattığını belirterek, “Amerika, Irak, Suriye ve Türkiye’den çekilmek istiyor bu nedenle de şirket işçi azaltıyor” dedi.

İncirlik Hava Üssü’nde ABD’li işveren Vectrus şirketi 20 Ocak’ta, 20 Şubat tarihine kadar savunma sanayinde çalışan 32’si kadın toplam 424 işçinin işten çıkartılacağını Türk Harb-İş Sendikası’na ve bölge çalışmaya bildirdi.

Firmaya ait 890 Türk işçinin çalıştığı üstte 424 işçinin çıkartılmasının da Amerika’nın Türkiye, Suriye ve Irak’tan çekileceği iddialarını beraberinde getirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.