1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana Adliyesi bir başka bahara kaldı
Adana Adliyesi bir başka bahara kaldı

Adana Adliyesi bir başka bahara kaldı

CHP'li Bulut, 5 yıl önce yapımına başlanan ve bir türlü tamamlanamayan Adana Adliyesi’nin akıbetini Adalet Bakanı Gül'e sordu.

A+A-

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, TBMM Genel Kurulu’nda Yüreğir’de beş yıl önce yapımına başlanan Adana Adliyesi’nin açılış tarihini Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e sordu. Binanın geçmişi hakkında hatırlatmalarda bulunan Bulut,  2016 yılında hizmete gireceği belirtilen yeni adliye binasının aradan geçen süreye rağmen hâlâ bitirilemediğini bildirdi.

AÇILIŞ MUAMMASI

Adliye binasının büyük bir kısmının tamamlandığını ancak kalan kısımlar için çalışmaların durdurulduğunu kaydeden Bulut,  yüklenici firmanın ekonomik darboğaza girdiği, ihaleye yönelik tasfiye sürecinin başlatıldığı yönünde iddialar olduğunu ifade etti. Bulut, Bakan Gül’e “2014 yılında temeli atılan, 2016 yılında hizmete açılacağı söylenen yeni adliye binasındaki gecikme neden kaynakladır? Adliye ne zaman açılacaktır? Binanın gecikmesinden kaynaklı maliyet ne olmuştur? Bu zarar kim tarafından karşılanacaktır?” diye sordu.

“İNŞALLAH” ÖNÜMÜZDEKİ YIL

Bakan Gül, Adana Adliyesi’nin inşat çalışmalarının yüzde 90'ın üzerinde tamamlandığını ancak, müteahhit firmanın yapmış olduğu birtakım gecikmeler sebebiyle işi sürdüremez hâle gelince tasfiye ve yeni işverene, yeni müteahhit firmaya verilmesiyle ilgili sürecin devam ettiğini söyledi. Bakanlık olarak çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Bulut, “Adliye, en güzeliyle inşallah- Adana'nın hizmetine sunulacaktır” dedi. Bakan Gül, Bulut’un adliye binasının ne zaman hizmete açılacağına dair tarih istemesi üzerine “İnşallah önümüzdeki yıl içerisinde tamamlanacak” ifadelerini kullandı.

ADANA’NIN KADERİ

Bakan Gül’ün cevabını değerlendiren Bulut, yapılmayan, tamamlanamayan kamu yatırımlarının,  iktidarın üvey evlat muamelesi yaptığı Adana’nın kaderi haline geldiğini kaydetti. CHP’li Bulut,  “Adana son yıllarda özellikle fabrikaların kapanması nedeniyle işsizlikle yoğruluyor. Bu tablonun tersine çevrilmesi için Adana yatırım bekliyor ancak son derece az olan kamu yatırımları dahi ağır aksak ilerliyor” dedi. Adana’da yatırım ve istihdamın önünün açılması gerektiğini kaydeden Bulut, Adana için verilen her bir sözün takipçisi olacaklarını söyledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.