1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: AFAD ile çalışmak çok mümkün değil
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: AFAD ile çalışmak çok mümkün değil

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar: AFAD ile çalışmak çok mümkün değil

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, 4-5 bin kişilik konteyner kent hazırlıklarına başladıklarını belirtti. Karalar, "Adana'da AFAD'la çalışmak çok mümkün değil ama valilikle görev paylaşımı yaptık" dedi.

A+A-

Deprem bölgesinde incelemelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısını bugün Hatay EXPO alanında yaptı. CHP'li büyükşehir belediye başkanlarının katıldığı toplantıda konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar arama kurtarma çalışmalarını hızlı bitirerek Hatay'a yardım gönderdiklerini belirtti.

ANKA'nın aktardığına göre Karalar şunları söyledi:  

"30 BİN BİNA YERLEŞİLMEZ DURUMDA: Biz de deprem yaşadık, Hatay'a yardımımız o yüzden biraz gecikti. Ben deprem günü 4.40'ta yıkılan bir binanın başındaydım. Herkesi harekete geçirdik ve çok erken saatlerde başladık. Her binaya iki vinç, işte ne kadar makine gerekiyorsa 87 makine ve bin 900 elemanla başladık, hızlı bitirdik. 12 bina tam yıkıldı, şu anda 30 bin adet bina da yerleşilemez durumda yani onların da yıkılması gerekiyor. Tabii depremden dolayı hiç kimse içeri girmiyor. Dolayısıyla milyonun üstündeki insanı yerleştirmek onlara sabah kahvaltılı, öğlen yemek, akşam yemek vermek durumundaydık. Adana'da valilikle koordinasyonla çalıştık. AFAD'la çalışmak çok mümkün değil Sayın Genel Başkanım ama valilikle biz görev paylaşımı yaptık. Onlar yetiştikleri yerlere yemek verdi, biz yetiştiğimiz yere yemek verdik.

MAĞDURLARIN İLK DURAĞI ADANA: Tabii bölgenin mağdurları afetten kaçmak isteyenlerin ilk durağı Adana ve sonra Mersin, onları da yerleştirmek durumunda kalıyoruz. Şu anda açıkta bıraktığımız bir tek insan yok, gelenler dahil. Ankara Belediyesi'yle konuştuk, İstanbul'a başka yerlere gitmek isteyenleri Ankara'ya kadar biz taşıyoruz, Ankara'dan sonra Ankara dağıtıyordu. Şu anda hala dışarıdan gelenler var. Çok hızlı bir tespit yaptık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile konuştuk. Onlara 130 tane deneyimli mimar gönderdik.

4-5 BİN KİŞİLİK KONTEYNER KENT HAZIRLIĞINA BAŞLADIK: Yaklaşık 4-5 bin kişi kontenjanlık konteyner kent hazırlığına başladık tuvaletle birlikte. Biz arama kurtarmayı hızlı bitirdik. Şu anda altı ekip gönderebildik buraya. Yarın herhalde eğer arzu ederse bir ekip daha göndereceğiz ama bu saatten sonra ne olur onu bilemem. Seyit Bey aramıştı, Nurhak’a bak diye, oraya bir tanker yakıt gönderdik, kepçe istemişti başkan kepçe gönderdik, erzak gönderdik. Samandağ'a 130 kişilik bir çadır kuruyoruz. Büyükşehirde kurmuş ama devam edeceğiz.

Adıyaman Gölbaşı'nda çok kolaylıklar diliyoruz. Bir su ve kanalizasyon karışmış, yaklaşık 20 kilometre asbest boru var, parçalanmış su yok. Sanıyorum Mersin'le birlikte bunu çözüyor. Arkadaşlarımız bugün gitti, malzeme götürdüler oraya. Bizde durum bu."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.