1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana Büyükşehir Belediyesi'nde dev soruşturma!
Adana Büyükşehir Belediyesi'nde dev soruşturma!

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde dev soruşturma!

Hüseyin Sözlü dönemi bürokratları araştırılıyor...

A+A-

31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra geçmiş dönem Adana Büyükşehir Belediyesi ile alakalı usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları sıklıkla dile getirilmişti.

Özellikle yazılı basında ve sosyal medyada belgelere dayalı yolsuzluk iddiaları gündemden düşmemişti. Daha sonra sadece ASKİ’de olan yolsuzlukla alakalı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yapmış olduğu basın toplantısı ulusal gündemde yer bulmuştu.

9 aydır devam eden geçmişe dönük araştırma ve soruşturma neticelerinin Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletildiğini başkan Karalar ifade etmişti. Şimdiye kadar oluşan bilgi belge ve dosyalara binaen Adana Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmaları derinleştirdi.

İddialara göre işçi, memur ve bürokratlardan oluşan 160 kişi, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’ne (KOM) Başsavcılık talimatıyla çağrılmaya başlandı.

Soruşturmada öne çıkan isimlerin, dönemin Adana Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Murat Cevheribucak, dönemin ASKİ Genel Müdürü Hüseyin Oprukçu, Hüseyin Sözlü’ye yakınlığı ile bilinen Hüseyin Altay olduğu konuşuluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum