1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 'üst geçit' açıklaması
Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 'üst geçit' açıklaması

Adana Büyükşehir Belediyesi'nden 'üst geçit' açıklaması

Büyükşehirden yapılan açıklamada yüklenici firmanın enflasyonu gerekçe göstererek kendi isteğiyle işten çekilmesine ve yeniden ihale yapılacağına vurgu yapıldı

A+A-

Dr. Mithat Özsan Bulvarı öğrenci yurtları mevkisindende bir süredir yapımı devam eden üstgeçit çalışmasının sökülmesi üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı.

1696233534-1ff6150bb3945952e2a2-1.jpeg

Yapılan açıklama şöyle;

Üniversitenin açılmasının ardından, bölgedeki üst geçit inşaatı kaynaklı oluşan trafik sıkışıklığından haberdarız. Haklı olarak eleştiriler oluyor, ancak belediyede işler birtakım bürokratik süreçlere, yasalara bağlı ilerlediği için bazı işleri arzu ettiğimiz zamanda bitiremeyebiliyoruz. İhaleye ilk başlayan müteahhit, enflasyon kaynaklı aşırı maliyet artışından dolayı işini tasfiye etti. (Kendi isteğiyle çekildi) Bu yüzden yeni bir ihaleye çıkmak gerekti. Hem tasfiye süreci hem yeni ihale süreci yasalarca tespit edilmiş sürelere bağlı olduğundan, ne yazık ki üniversitenin tatil olduğu dönemde başlayamadık. Yasal süreç ancak bitti ve inşaat başlangıcı da bugünlere sarktı. Yapımı hızla sürecek, en kısa sürede hizmete girecektir. Elimizde olmayan yasal süreçlerden dolayı verdiğimiz rahatsızlıklardan ötürü özür dileriz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.