1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Adana da mala çökme davasında yeni gelişme: Bilirkişi, sahteciliği ortaya çıkardı
Adana da mala çökme davasında yeni gelişme: Bilirkişi, sahteciliği ortaya çıkardı

Adana da mala çökme davasında yeni gelişme: Bilirkişi, sahteciliği ortaya çıkardı

Göz doktoru Adil T. adına düzenlenen sahte senedin tüm sahtecilik evreleri uzmanlarca ortaya çıkarıldı.

A+A-

Adana’da göz hastalıkları konusunda uzman hekim olan Adil T., e-devlette gezinirken kendi adına açılan icra dosyasından haberdar oldu.

Gördüğü dosya üzerine avukatlarını arayan Adil T., tüm mal varlığının üzerinde tedbir olduğunu, icra işlemlerinin başladığını öğrenmiş oldu.

Kucuksaat.com’un skandal gelişmeyi haber yapması üzerine, Adana’da birçok kişinin bu tür organizasyonlarla mağdur edildiği de ortaya çıktı.

26376-001.jpg

SENETTE İSMİ GEÇENLERDEN İLGİNÇ GİRİŞİM

Konunun kamuoyuna yansımasından sonra, düzenlenen sahte senette ismi geçenlerden bir kişinin, soyadını değiştirmek için gerekli kurumlara başvurduğu bilgisi, Küçüksaat haber merkezine ihbar olarak ulaştı. 

UZMANLAR SAHTECİLİĞİ TÜM BOYUTLARIYLA ORTAYA KOYDU

Bu arada sahte senetle alakalı, Mersin Üniversitesi, Tıp Fakültesi, Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı bünyesinde görev yapan, kendi alanında yetkin ve saygın iki bilim insanının 35 sayfalık raporu sahteciliği tüm ayrıntılarıyla ortaya koydu.

1-085.jpg

İlgili raporda; "Tüm bu grafolojik ve grafometrik bulguları; ıslak imza ya da yazının bulunduğu başka bir belgenin, renkli fotokopi veya tarama gibi yöntemlerle kopyalama ya da fotoğraflarının çekilerek dijital ortamda bilgisayar programları aracılığıyla kopyalama/yapıştırma ve yazıcıdan çıktı alma gibi yöntemlerle başka bir bölgeye taşındıktan sonra farklı bir zaman diliminde farklı kişi ya da kişiler tarafından belgenin boş bulunan üst kısımlarının, imzanın bulunduğu bölgeye temas etme gayreti ile kaçınma davranışı içerisinde doldurularak tanzim edilmiş olduğunu işaret eden kuvvetli sahtecilik emareleri olarak değerlendirildiği, kanaatini bildirir bilimsel uzman mütalasıdır." ifadeleri yer aldı.

ADLİ TATİL SONRASI NELER OLACAK?

Tüm bu gelişmeler devam ederken, adli tatilin başlaması nedeniyle ilgili dosya savcısının da tatile ayrılması, olası gelişmelerin adli tatil sonrasına uzamasına neden oldu.
Skandalın mağduru olan Adil T. sürecin biran evvel tamamlanarak suçluların gerekli yargılama sonucu hak ettikleri cezayı almasını bekliyor.

Kucuksaat.com / Özel

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.