1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Adana Demirspor Süper Lig'e mi çıkıyor?
Adana Demirspor Süper Lig'e mi çıkıyor?

Adana Demirspor Süper Lig'e mi çıkıyor?

TFF, Adana Demirspor'u 'bay' geçmesin #DemirsporSüperLige

A+A-

Süper Lig'de küme düşme 2019/2020 Cemil Usta Sezonu için kaldırıldı. Gelecek sezon lig 21 takımla oynanacak, 4 takım küme düşecek. 

KEMAL SONER / KUCUKSAAT.COM - Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Mehmet Sepil geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek küme düşmenin kaldırıldığını açıkladılar.

Milletvekilleri ve bazı kulüp yöneticilerinin önerisiyle Süper Lig'in 21 takımla oynanması konusunu masaya yatıran Federasyon "pandemi"nin Türk Futbolunu etkilediği liglerde "Süper Lig’in yanı sıra TFF 1. Lig, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 2019-2020 sezonunda düşme olmayacak." kararı açıklandı.

Kentimizin güzide kulübü Adanaspor için Adanalı futbolseverlerin sevindiği su götürmez bir gerçek. Ancak akıllarda hala şu soru var:
Bu kadar takım pandemiden etkilendi, pandemi bir tek Adana Demirspor'a mı uğramadı?

Öte yandan Süper Lig'de küme düşmenin kaldırılması kararından sonra Bursaspor ve Akhisarspor harekete geçti. Play-Off'larda mücadele eden iki ekip, Süper Lig'e yükselmek için TFF'ye başvuruda bulundu. Play-Off finalini kaybeden Adana Demirspor da salı günü TFF'ye müracaat edecek.

Ayrıca, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar sosyal medyada başlatılan #DemirsporSüperLige kampanyasına "Adana Demirspor'umuzun Süper Lig'e çıkması hususunda görüşlerimizi, talebimizi ilgili yerlere ilettik. Adana'mızın Süper Lig'e renk katacağını düşünüyoruz. 21 takımlı sistemdense 22 takım daha iyidir. Eğer 22 takım olacaksa da bunu hak eden Adana Demir'dir." açıklamasıyla destek verdi.

Kucuksaat.com soruyor: ADANA DEMİRSPOR 'BAY' MI GEÇİLECEK?

Ulusal ve uluslararası arenalarda futbolcular yetiştirmiş, Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan Adana'nın bir diğer güzide takımı Adana Demirspor Süper Ligi hak etmedi mi?

4 kez Play-Off mücadelesi vermiş ve son olarak Karagümrük Play-Off final karşılaşmasında seri penaltılarda kaybetmiş, Süper Lig kalitesinde futbolcuları ile TFF 1. Lig'e kalite getiren, Türkiye'de Passo Lig bilet satışları listesinde üst sıralarda bulunan Adana Demirspor Süper Lig'e yakışmaz mı?

21 takımın mücadele vereceği Süper Lig'de her hafta bir takımın bay geçilmesi Türk Futbol endüstrisine zarar vermesi yerine Adana Demirspor'un Süper Lig'de yer alması kararı sonrasında bay geçilmeyecek fikstür ile Süper Lig'de taraftarıyla, futbolcusuyla, cezası nedeniyle vinç kiralayıp maç izleyen başkanıyla Süper Lig'e renk gelmeyecek mi?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.