1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Adana Demirspor taraftarlarından "kırmızı koltuğa hayır" imza kampanyası
Adana Demirspor taraftarlarından "kırmızı koltuğa hayır" imza kampanyası

Adana Demirspor taraftarlarından "kırmızı koltuğa hayır" imza kampanyası

Adana Sarıçam'da yapımı devam eden stadyumun koltuk renklerinin kırmızı - beyaz olması sonrasında tartışmalar kampanyaya dönüştü

A+A-

Adana'nın Sarıçam ilçesinde yapımı devam eden, açılışı dört kez ertelenen yeni stadyumda koltuk renkleri tartışması kampanyaya dönüştü.

Koltuk tasarımlarının kırmızı ve beyaz renklerle hazırlanıp uygulanmaya başlamasıyla, Adana Demirspor ve Adanaspor taraftarları renkleri kabul etmeyerek her iki takımın renklerini içerisinde barındıran renklerin bulunduğu koltukların olması yönünde görüş bildirdiler.

Geçtiğimiz hafta kamuoyunda büyük ses getiren ve Adana'nın iki güzide kulübünün taraftar önderlerinin renkleri kabul etmedikleri yönündeki açıklamalar sonrasında ise Adana Valiliği yaptığı açıklamada,  kırmızı ve beyaz renkli koltukların uygulamasına başlanmadan önce iki kulüp başkanıyla da görüşüldüğünü ve renklerde mutabık kalındığı ifade edilmişti. Sonrasında Adana Valiliği açıklamasını teyit eden açıklamalar da her iki kulüp tarafından duyurulmuştu.

Adana Valiliği, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, Adanaspor Başkanı Bayram Akgül'ün kırmızı ve beyaz renklerde hemfikir olduğu açıklamayı da kabul etmeyen taraftarlar yeni bir imza kampanyası başlattı.

Change.org'da başlatılan kampanyada imza desteği için yapılan açıklama ise şu şekilde:

Orada oynayacak takımlar Adana Demirspor ve Adanaspor'dur. Bu takımların da renkleri bellidir.
Mavi Lacivert ve Turuncu Beyaz'dır Taraftarlar, Kırmızı - Beyaz koltukları istememektedir.
Nasıl diğer kentlerde yapılan stadlarda, koltuklara o stadyumda oynayacak takımların renkleri verildiyse, Adana'da da koltuklara yarı yarıya, Mavi Lacivert ve Turuncu Beyaz renkler verilmelidir.

Hem Adana Demirspor hem de Adanaspor taraftarları; ''KırmızıKoltuğaHayır'' diyor.

Öte yandan Adanalı ve koyu Adana Demirsporlu olan Tunceli Valisi Tuncay Sonel de tartışmalar sonrasında Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na konuyu ilettiğini, çözülmeyecek büyük bir problem olmadığını ifade etmişti.

Kentte yaşanan koltuk renkleri tartışmasının imza kampanyasına dönüşmesi sonrasında, gözler yeniden yetkili makamlara çevrildi.

KAMPANYAYI GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.