
Adana Demirspor vergi yüzsüzleri listesinde 32. sırada
Adana Demirspor’un 201 milyon TL’yi aşan kesinleşmiş vergi borcu, kulübün yaşadığı mali krizi resmî kayıtlara taşıdı
Türk futbolunun köklü kulüplerinden Adana Demirspor, Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) açıkladığı 2025 yılı vergi yüzsüzleri listesinde 32. sırada yer aldı. Listede yer alan verilere göre kulübün kesinleşmiş vergi borcu 201.129.926,84 TL olarak kayıtlara geçti.
GİB tarafından Vergi Usul Kanunu kapsamında yayımlanan listede, kesinleşmiş borcunu ödemeyen mükellefler kamuoyuna ilan edilirken, Adana Demirspor’un isminin üst sıralarda yer alması, kulübün içinde bulunduğu mali tablonun boyutunu ortaya koydu.
Mali kriz resmî kayıtlara yansıdı
Adana Demirspor’da uzun süredir devam eden finansal sorunlar, vergi borcunun kamuoyuna açıklanmasıyla birlikte resmiyet kazandı. Kulüp, oyuncu ve personel maaşlarının ödenememesi, tesis giderlerinin karşılanamaması ve temel hizmetlerde yaşanan aksamalar nedeniyle faaliyetlerini ciddi biçimde zor şartlar altında sürdürüyor.
Vergi yüzsüzleri listesinde 32. sırada yer alan 201 milyon TL’yi aşan borç, kulübün yalnızca sportif değil, aynı zamanda idari ve mali açıdan da kritik bir eşikte bulunduğunu gösteriyor.
Yaptırım riski gündemde
Vergi mevzuatı gereği bu büyüklükteki kesinleşmiş borçlar, haciz, kamu alacakları işlemleri ve ek yaptırımlar riskini de beraberinde getiriyor. Adana Demirspor’un listede yer alması, kulüp üzerindeki mali baskının daha da artmasına yol açabilecek bir süreci işaret ediyor.
Gözler yönetim sürecine çevrildi
Adana Demirspor camiasında, kulübün mevcut borç yükünden çıkabilmesi için acil mali yapılandırma, şeffaf yönetim ve sürdürülebilir bir ekonomik planlama gerekliliği açık şekilde tartışılıyor. Vergi borcunun resmî listelerde yer alması, bu sürecin artık ertelenemez olduğunu ortaya koydu.
Bir dönem Süper Lig’de üst sıraları zorlayan ve Avrupa kupalarında mücadele eden Adana Demirspor, bugün vergi yüzsüzleri listesinde 32. sırada yer alan bir kulüp olarak, tarihinin en ağır mali krizlerinden biriyle karşı karşıya bulunuyor.



HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.