1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Adana Demirspor’dan TFF’ye tepki
Adana Demirspor’dan TFF’ye tepki

Adana Demirspor’dan TFF’ye tepki

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin açıkladığı erken seçim tarihine Beşiktaş ve Fenerbahçe'den sonra Adana Demirspor da tepki gösterdi. İşte detaylar...

A+A-

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), TFF Başkanlığı seçiminin 18 Temmuz 2024 tarihinde yapılacağını açıkladı. Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin ardından Adana Demirspor da TFF'nin verdiği tarihe tepki gösterdi.

"18 Temmuz'un geç olacağı kanısındayız"

Adana Demirspor Kulübü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "TFF Yönetim Kurulunun, bugün açıklamış olduğu 18 Temmuz 2024 tarihli genel kurulunda gerçekleşecek seçim kararının, mevcut Türk Futbolunun yaşamış olduğu kaos durumu içerisinde geç bir tarih olacağı kanısındayız"

"Hiçbir öneri almadan belirlenen tarihin sezonunun hemen bitiminde yapılmalı"

"Konuya ilişkin olarak, hiçbir öneri almadan, hiçbir demokratik sürece ihtiyaç duymadan belirlenen bu tarihin ivedilikle 2023 - 2024 sezonunun hemen bitiminde yapılmasına ihtiyaç olduğu görüşümüzü kamuoyu ile paylaşıyoruz"

"TFF'nin 18 Temmuz'a kadar yönetilmesi futbola zarar verecektir"

"Yeni sezonda her şeyden önce, Türk Futbolunun bu sezon yaşamış olduğu tüm olumsuzlukları değerlendirerek, bir daha yaşanmaması adına atılacak tüm adımlar ve kararlar önceliğimiz olmalıdır. 9 Ağustos 2024 tarihinde başlayacak olan 2024 - 2025 Trendyol Süper Ligi'nin sağlıklı ve profesyonel bir şekilde ilerleyebilmesi için; tüm kurullar ile yenilenmiş ve doğru organize edilmiş bir Futbol Federasyonu'na ihtiyaç duyduğu bir gerçektir. Türkiye Futbol Federasyonu'nun aynı anlayış ve aynı tutumla 18 Temmuz 2024 gibi bir tarihe kadar daha yönetilmesi Türk Futbolu'na sadece zarar verecektir"

"18 Temmuz tarihinin bir an önce öne çekilmesi hususunun değerlendirilerek, doğru zamanlama ile önümüzdeki sezon Futbolumuzu yeniden hak ettiği konuma taşımak gayesi ve inancı su an Türk Futbolunun tüm dinamiklerinin önceliği olmalıdır"

İstanbulspor da tepki gösterdi

TFF'nin belirlediği seçim tarihine İstanbulspor da tepki gösterdi. Kulüpten yapılan "Hala anlamadınız mı?" başlıklı açıklamada, "Söz ağızdan bir kere çıkar! yaklaşımını düstur edinen İstanbulspor olarak, sözümüzün arkasında olduğumuzu yineleyerek; futbolun diğer paydaşlarını da aynı yaklaşım çerçevesinde, içinde bulunduğumuz kaosu yarından tezi yok sona erdirmek için, TFF Statüsü uyarınca toplanabilecek en kısa sürede olağanüstü seçimli genel kurulun yapılması için gereğini yapmaya çağırmaktayız" denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.