1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden dudak uçuklatan genelge
Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden dudak uçuklatan genelge

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden dudak uçuklatan genelge

İlçe milli eğitim müdürlüğüne gönderilen genelgede acı gerçekler bir bir sıralanmış

A+A-

Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü 15 ilçenin eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıda, Adana'da okul çevrelerinde yaşanan bağımlılık yapıcı maddelerin öğrencilere erişiminin ürkütücü boyutunu gözler önüne serdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gönderilen yazıda tütün, alkol ve çeşitli bağımlılık yapan maddelere karşı her kademeden öğrencilere, öğretmenlere ve öğrenci velilerine eğitim verildiğine, bu eğitimlerin amacının zarar verici maddelere eğilimi yok etmek ve erişimini engellemek olduğu vurgulandı.

OKUL ÇEVRESİNDE ESNAFA DİKKAT ÇEKİLDİ
Özellikle okul giriş-çıkış saatleri ve öğle saatlerinde okul çevresinde bulunan esnaf ve yabancı kişiler üzerinden zarar verici maddelerin temini konusunda gelen şikayetlerin dikkate alınması istendi.

ÖĞRENCİLER OKUL DIŞINA ÇIKMASIN
Okul çevresinde bağımlılık yaratan maddelere erişiminin engellenmesi adına öğrencilerin eğitim-öğretim saatleri içerisinde, öğle aralarında okul dışına çıkartılmaması ve gerek okul idaresi gerekse nöbetçi öğretmenlerin ikinci bir uyarıya gerek kalmadan gerekli önlemleri alması istendi.

İl milli eğitim müdürlüğünün genelgesi bağımlılık yapıcı maddeler gerçeğini tüm boyutlarıyla ortaya koymuş oldu.
Özellikle emniyet güçlerinin ciddi çabasına rağmen okul çevrelerinde bulunan bağımlılık yapıcı madde tehlikesinin bir türlü bertaraf edilmediği bu belge ile kesinleşmiş oldu.

evrak-001.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum