1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Adana il sağlık Müdürlüğü Yeni bir karar yayınladı
Adana il sağlık Müdürlüğü Yeni bir karar yayınladı

Adana il sağlık Müdürlüğü Yeni bir karar yayınladı

Adana il sağlık müdürlüğü 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan hastalarla alakalı yeni bir karar yayınladı işte o kadar

A+A-

1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 27 ve 72. maddeleri gereğince, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 05.04.2020 tarihinde Koronavirüs hastalığı (Covid-19) nedeniyle olağanüstü toplanmış ve yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle tüm dünyada can kaybı ve vaka sayısının artmaya devam ettiği,  Covid-19 salgınında en temel risk unsurunun;  toplumsal alanlarda virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması ve 65 yaş ve üzeri, bağışıklık sistemi düşük ve kronik akciğer hastalığı, astım, KOAH, kalp/damar hastalığı, böbrek, hipertansiyon ve karaciğer hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemini bozan ilaçları kullanan insanların üzerinde ciddi sağlık sorunları oluşturarak insan hayatını tehdit ettiği göz önünde bulundurularak  İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün “İkametten ayrılma kısıtlaması/yasaklanması” emri ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda aşağıda belirtilen karar alınmıştır.

5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 11/C maddesi ile 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27 ve 72. maddeleri gereğince; 05.04.2020 tarihi saat 24.00’ten itibaren ikinci bir emre kadar 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlıklara sahip vatandaşlarımızın Adana il sınırları içerisinde sokağa çıkmaları ve kamuya açık alanlarda dolaşmaları yasaklanmıştır.
Bu karara/yasağa uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 66. maddesi gereğince yasal işlem yapılmasına karar verilmiştir.   

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.