1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana Medline Hastanesi yeşil alanı işgal etti! Yetmedi, Adana Büyükşehir Belediyesini mahkemeye verdi!
Adana Medline Hastanesi yeşil alanı işgal etti! Yetmedi, Adana Büyükşehir Belediyesini mahkemeye verdi!

Adana Medline Hastanesi yeşil alanı işgal etti! Yetmedi, Adana Büyükşehir Belediyesini mahkemeye verdi!

Turgut Özal Bulvarı'na sıfır noktada bulunan, imar planında yeşil alan olarak görünen Medline Hastanesi otoparkının ecri misil bedeli,Medline hastanesi tarafından mahkemeye taşındı.

A+A-

Adana’da ve Türkiye genelinde  yüksek gelir grubu vatandaşlara hitap eden Özel Adana Medline Hastanesi, bu kadar da olmaz dedirten, kamu hakkını hiçe sayan bir işleme imza attı.

Hastanenin sağlıklı işlemesi açısından,  hastanenin can damarı niteliğinde olan otoparkı, imar planında yeşil alan olmasına rağmen, Medline Hastanesi tarafından işgal edildiği öğrenildi.

untitled-4-004.png

Çukurova ilçesi, Kurttepe Mahallesi 1629 parselde 690 metrekare,
390 parselde 1819 metrekare, ayrıca Adana büyükşehir belediyesi ulaşım daire başkanlığına bağlı raylı sistem depolama alanı olarak görülen 3320 metrekare,Medline Hastanesi tarafından otopark olarak kullanılmak için işgal edildi.

Konu ile ilgilenen kucuksaat.com kurucusu Taner Talaş 2014 yılında , işgal edilen kamu arazisinin boşaltılmasını, eğer mümkün değilse kira ödenmesi için resmi kurumlara başvuru yapmıştı. 

kupur.png

Yapılan başvuru üzerine, Adana Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı,Medline Hastanesi’ne ecri misil olarak ödeme emri gönderdi.

O günlerde bir nebze kamu hakkının korunduğu ile alakalı oluşan rahatlama sonrasında konu soğudu ve gündemden düştü. Kucuksaat.com kurucusu Taner Talaş’ın 26.10.2020 tarihinde konu ile alakalı CİMER üzerinden Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Medline Hastanesi’nin işgal ettiği araziyi sorması üzerine skandal ortaya çıktı.

untitled-5-001.png

Adana Büyükşehir Belediyesi Talaş’a verdiği yanıt şöyle;

26.10.2020 tarih ve 2004753902 sayılı ilgi CİMER Başvurusunda; Adana ili Çukurova ilçesi Turgut ÖZAL Bulvarında faaliyet gösteren Özel Adana Medline Hastanesi tarafından, 

A. 1. Çukurova İlçesi Kurttepe 1629 parsel nolu, İmar planda kısmen park (yeşil) alanı ve kısmen raylı sistem depolama ve atölye alanı olan taşınmazın 690 m2 lik kısmını otopark alanı olarak kullandığı (09.07.2014-06.12.2018) döneme ait 65.415,00 TL. ecrimisil bedeli için ecrimisil ihbarnamesi gönderildiği.

    2. Çukurova ilçesi Kurttepe 394 parsel nolu imar planda kısmen park (yeşil) alanı ve kısmen raylı sistem depolama ve atölye alanı olan taşınmazın 1.819 m2 lik kısmını otopark alanı olarak kullandığı (01.07.2018-06.12.2018) döneme ait 8.057,00 TL. ecrimisil bedeli için ecrimisil ihbarnamesi gönderildiği.

     3. Yetki ve sorumluluğu Belediyemize ait İmar planında kısmen park (yeşil) alanı ve kısmen raylı sistem depolama ve atölye alanı olan taşınmazın 3.320,00 m2 lik kısmını otopark olarak kullandığı (09.07.2014-06.12.2018) döneme ait 131.862,00 TL. ecrimisil bedeli için ecrimisil ihbarnamesi gönderildiği.

B. Adana Büyükşehir Belediyesi ile Söz konusu Özel Adana Medline Hastanesi arasında herhangi bir sözleşme düzenlenmediği,

C. Ayrıca tüm ecrimisil bedellerine Özel Adana Medline Hastanesi ( Metropark Özel Sağlık Hizmetleri A.Ş.) tarafından İdare Mahkemesine İptali için dava açılmıştır.

Bilgilerinize sunulur.

cimer.PNG

MEDLİNE HASTANESİ’NİN İŞGAL ETTİĞİ YEŞİL ALAN TOPLAMDA KAÇ METREKARE VE HASTANE NE KADAR KİRA ÖDÜYOR?

Kucuksaat.com olarak, kamu yararını gözeterek sizler için yaptığımız hesaplamaya göre, Medline Hastanesi’nin toplam işgal ettiği yeşil alan 5829 metrekare olmasına karşın toplam ödediği aylık kira bedeli 5.271 (Beş bin iki yüz yetmiş bir) TL olarak hesaplanmıştır.

Yüzlerce aracın park ettiği alan olan, Adana’nın en önemli bulvarına sıfır mesafesinde bulunan ve hastanenin otopark yükünü tamamen çeken yeşil alanla alakalı toplamda 5829 metrekare alan için toplamda aylık sadece 5271 TL bedeli “ödememeyi” tercih eden Özel Adana Medline Hastanesi, bu tutarın iptali için Adana İdare Mahkemesi’ne açtığı dava, Taner Talaş’a CİMER üzerinden Adana Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği yanıtla ortaya çıktı.

Ayrıca gelen cevapta, Adana Büyükşehir Belediyesi ile Özel Adana Medline Hastanesi arasında otopark olarak kullanılan yeşil alan ile alakalı herhangi bir sözleşme düzenlenmediği belirtilerek kanunsuzluk ifşa olmuş oldu.

Gelen cevapta 2019-2020 ve 2021 yılları ile alakalı herhangi bir ibarenin yer almaması, ilgili yıllarda “Medline Hastanesi’nin bahse konu yeşil alanın kullanımına yönelik ödeme yapmadığı” şeklinde yorumlandı.

untitled-2-026.png

Açıldığı günden bu yana yüksek hastane faturaları ile kamuoyunda bilinen Adana Medline Hastanesi’nin, açıldığı günden bu yana ,ne miktarda para kazandığı ,eski binanın hemen yanına yapaılan, 2 misli kapasite ile inşa edilen yeni ek bina ile ortaya koymuş oldu.

 

Özel Adana Medline Hastanesi'nin kurumsal internet sitesinde, 14.000 metrekare mevcut alana ek olarak 16.680 metrekare yeni alanda yapımı devam eden Klinik Konuk Evi ve ayrıca yıllık ortalama 180.000 hasta kabulüne yer verilerek hastanenin ekonomik ve fiziksel gücüne vurgu yapılmış. (Detaylar için tıklayınız)

"Kendine misyon edindiği sürekli gelişim ve üst düzey kalite politikaları, günümüzün ileri teknolojilerinin tıp biliminin hizmetine sunduğu modern tanı ve tedavi üniteleri, çağdaş ortak kullanım alanları ve konforlu hasta odaları ile lüks otel konseptinde sağlık hizmeti sunan Özel Medline Adana Hastanesi, ulaştığı ortalama yıllık 180 bin hasta kabulü sonrasında, hasta memnuniyetinden taviz vermemek için yeni yatırımlar yaparak büyüme çalışmalarını 2018 yılının sonlarında başlatmıştır."

Tüm bu gerçekler ışığında, kamuya ait bir araziyi işgal eden Medline Hastanesi’nin , sağlıklı işlemesi için olmazsa olmaz bir hizmeti ifa eden   kamu arazisine 1 lira ödemeden servetine servet kattığı ortadayken, olup bitenler karşısında “Medline Hastanesi’ni kim koruyor” sorusu yeniden gündeme geldi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.