1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. “Adana normalleşti, tren seferleri normalleşmedi!”
“Adana normalleşti, tren seferleri normalleşmedi!”

“Adana normalleşti, tren seferleri normalleşmedi!”

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana-Mersin tren seferlerinin 11 aydan bu yana gerçekleşmemesine mecliste ses yükseltti

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana-Mersin tren seferlerinin başlatılmamasına tepki gösterdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuyu gündeme taşıyan Dr. Şevkin, coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında iptal edilen tren seferlerinin 11 aydan bu yana yapılmamasının vatandaşları mağduriyete sürüklediğini dile getirdi.

“HERKESİN SİZİN GİBİ ARABASI YOK”

Coronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında yüksek hızlı ana hat ve bölgesel trenlerin 28 Mart 2020 tarihinden itibaren işletilmediğine işaret eden Dr. Şevkin, bu kapsamda iptal edilen Adana-Tarsus-Mersin tren seferlerinin de gerçekleşmediğini hatırlattı. Vatandaşların Adana'da, özellikle iş için, yanı başındaki Mersin'e ve diğer il ve ilçelere trenle gidemediğini belirten Dr. Şevkin, yasak kararını kaldırmayanlara seslenerek, “Herkesin sizin gibi arabası yok” dedi.
“TCDD’Yİ ZARAR ETTİRDİLER”
Her gün bu güzergâhlar arasında âdeta mekik dokuyan binlerce vatandaşın 11 aydır mağdur  edildiğine vurgu yapan Dr. Şevkin, Sayıştay denetim raporlarında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nı (TCDD) zarar eden kurumlar arasına sokmayı başaran Ulaştırma Bakanına seslendi.  Dr. Şevkin, “Yurdun dört bir yanında tren seferleri devam ederken, normalleşen Adana'da Mersin-Tarsus-Adana yolunun tren seferlerini neden başlatmıyorsunuz?” diye sordu.
FERİBOT SEFERİ ÇAĞRISI

Ayrıca deniz yolu ulaşımını etkin kılıp İskenderun, Yumurtalık, Karataş, Mersin hattında feribot seferleriyle ilgili neden hiçbir girişimde bulunulmadığını sorgulayan Dr. Şevkin, “TCDD’de ve deniz yolu ulaşımında liyakatli çalışan kadroları ötelemekten, sürgünlere maruz bırakmaktan ve kurumları zarar ettirmekten, Cumhuriyetimizin büyük kazanımları olan güzide kurumları yaralamaktan vazgeçin” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.