1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana Valiliği'nin kararı ne anlama geliyor
Adana Valiliği'nin kararı ne anlama geliyor

Adana Valiliği'nin kararı ne anlama geliyor

Pandemi sürecinde ve normalleşme öncesinde yaşadığımız, Adana’ya giriş ve çıkışların yasaklanması ile bugün alınan karar aynı anlama mı geliyor?

A+A-

Adana Valiliği’nin ve Adana İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin Almış olduğu,Adana iline giriş ve çıkışların 15 günlük süreyle kısıtlanması yeniden kafa karışıklığına neden oldu.

Sosyal medyada yer  alması ve birçok basın kuruluşlarının yayınlaması ile birlikte değişik yorumların  yapılması ,yeni kararın Pandemi sürecinde yaşanan giriş ve çıkış yasağı ile aynı  anlamı taşıdığına dair yorumlara neden oldu.

YENİ KARAR NE ANLAMA GELİYOR 

Alınan kararın geçen hafta TBMM’de; HDP milletvekillerinin,milletvekilliğinin düşürülmesi ve kararın kesinleşmesinden dolayı cezaevine gönderilmeleri ile alakalı, HDP’nin  organize  edeceği geniş katılımlı yürüyüş ve toplantıları engelleme amacı taşıdığı belirtiliyor.

Alınan kararda yasaklama kararının Pandemi ile mücadele etmeye vereceği zarara atıf yapılıyor.

KARAR METNİ GENEL YASAKLAMA DEMİYOR.

Kararın ayrıntısına baktığımız zaman;

“Bu ve benzeri istenmeyen olayların önüne geçilebilmesi, halk sağlığı, tesis olunan huzur ortamı ile milli güvenlik ve kamu düzeninin bozulmaması, Cumhuriyetin temel nitelikleri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması, karşıt görüşlü gruplar arasında gerginliklerin yaşanabileceği şiddet içerikli sokak eylemlerinin meydana gelebileceği, katılımcı şahıslar ile diğer vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel olayların meydana gelebileceği nedeniyle, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesinin “C” bendinin ek paragrafı gereğince, milletvekilleri hariç olmak üzere eylemlere katılmak için hareket edecek grupların ilimize giriş/çıkışları 15/06/2020 günü saat 00:01’den 29/06/2020 günü saat 23:59’a kadar (15) on beş gün süreyle sınırlandırılmıştır” denilmektedir.

Yukarıda yayınladığımız metinde  açıkça;
Milletvekilleri haricinde ilimize hareket edecek grupların şehrimize giriş ve çıkışlarının sınırlandırıldığı ifade ediliyor.
Metin’den de anlaşılacağı üzere Pandemi sürecindeki gibi, Adana’ya giriş ve çıkış yasağının olmadığı,sadece protesto gösterilerine katılmak amacıyla yapılan organizasyonlara, şehir dışından gelen katılımcıların engelleneceği ifade ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.