1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana'da 65 yaş üzerine yeniden sokağa çıkma kısıtlaması mı geldi?
Adana'da 65 yaş üzerine yeniden sokağa çıkma kısıtlaması mı geldi?

Adana'da 65 yaş üzerine yeniden sokağa çıkma kısıtlaması mı geldi?

Adana İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinde 65 yaş ve üzeri vatandaşlarla ilgili alınan son karar kafaları karıştırdı.

A+A-

Adana İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinde Vali Süleyman Elban başkanlığında yapılan olağanüstü toplantıda alınan kararlar kamuoyuna duyuruldu.

"Alınan tedbirlerin, saglının yayılım hızının düşürülmesine olan etkisinin en üst noktaya taşınabilmesi amacıyla; İçişleri Bakanlığı İller idaresi Genel Müdürlüğü'nün 10.07.2020 tarih ve 11173 sayılı 18 yaş altındaki vatandaşlarımızın seyahaeti hk. konulu genelgesi ile 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın sokağa çıkma kısıtlaması konusunda İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 27 ve 72'nci maddeleri uyarınca ilimizde aşağıdaki  ek tedbirler alınmıştır." denilerek duyurulan karar 65 yaş ve üzeri vatandaşların kafalarını karıştırdı.

Konuyla ilgili kucuksaat.com'un yayınladığı  Adana’nın yeni Valisi koronavirüs ile mücadelenin yeni kararlarını imzaladı! İşte o kararlar... başlıklı haber sonrasında, kucuksaat.com haber merkezine çok sayıda telefon geldi.

İlgili kararda "gerekli tedbirlerin alınıp, denetimlerin yapılmasına" şeklinde ifade edilen kısmın vatandaşların hayatına nasıl etki edeceği büyük bir merak konusu olarak şuan için bekliyor.

Kararı okuyan kucuksaat.com okuyucuları, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yeniden sokağa çıkma kısıtlaması getirilip getirilmediğinin net bir metinle duyurulmasını talep ediyor. Vatandaşlar, Adana Valiliği'nden konuyu aydınlatıcı yeni bir açıklama bekliyor.

65 yaş ve üzeri Adanalıların kafasını karıştıran işte o karar:

"Sınırlama kapsamındaki 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00-20.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine, dışarı çıkabilecekleri saat aralığı (10.00-20.00) dışında ise İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün 22.03.2020 tarih ve 5762 sayılı İkametten Ayrılma Kısıtlaması/Yasaklaması Genelgesi kapsamında İlimizdeki 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın 10.07.2020 tarih saat 24:00'ten itibaren 15 gün süreyle geçici olarak sokağa çıkmalarının kısıtlanmasına/yasaklanmasına ve şehirlerarası seyahatlerine ilişkin İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nün Genelgesinin yürürlükte olduğu göz önüne alınarak gerekli tedbirlerin alınıp, denetimlerin yapılmasına"

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.