1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana'da akademi camiasını yasa boğan vefat!
Adana'da akademi camiasını yasa boğan vefat!

Adana'da akademi camiasını yasa boğan vefat!

Prof. Dr. Mete Gülmen Hayatını Kaybetti

A+A-

Uluslararası Adli Tıp Akademisi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mete Korkut Gülmen vefat etti. Gülmen bir süreden beri kanserle mücadele ediyordu. 

Prof. Dr. Gülmen, 'Adli Tıbbın Nobel'i' sayılan, Uluslararası Adli Tıp Akademisi Bilim Onur Altın Madalyası’na layık görülmüştü. 

30 yıllık meslek kariyerinde adli patoloji, ani ölümler, kalp ve damar hastalıkları, hekimlerin etik kavramları, insan hakları ve uluslararası etik sorumluluklar konularında yürüttüğü çalışmalarla, adli tıp biliminin tüm dünyada gelişmesine katkı sunan Prof. Dr. Gülmen, hayatı boyunca alabileceği en büyük ödülü aldığını söylemişti. 

Mete Gülmen yarın (Pazar) 14.00’de Kabasakal’daki Aile Mezarlığında toprağa verilecek.

20220514-prof-dr-mete-gulmen-hayatini-kaybetti-593950-80f026efb53063f782b1.jpeg

PROF. DR. METE KORKUT GÜLMEN KİMDİR?

1957’de Adana’da doğdu. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Sinop’ta göreve başladı. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde patoloji uzmanı oldu ve patolog olarak çalışmaya başladı. Bu sürede, adli tıp doktorasını tamamladı. 1995’te bir süre İskoçya Dundee Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde aktif görev yaptı. 1996 - 2001 yılları arasında, değişik zamanlarda ABD’de çeşitli mesleki çalışmalar ve eğitimlere katıldı. 1999’da doçent, 2005’da ise profesör oldu. Birçok adli tıp uzmanı doktor yetiştirdi. 1992’den 2010’a kadar Adana Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Daire Başkanlığı için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi adına, danışman adli patolog öğretim üyesi olarak çalıştı. Türk Tabipler Birliği, Adli Tıp Uzmanları Derneği, Çukurova Patoloji Derneği, Türk Kanser Araştırma Derneği, Türk Patoloji Dernekleri Federasyonu, Akdeniz ve Amerikan Adli Bilimler ile Dünya Adli Tıp akademilerinin üyesidir. Dünya Adli Tıp Akademisi’nin Genel Sekreterliği görevini sürdürmekteydi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.