1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Adana'da Belediyeler Birliği tarafından ''Su Yönetimi Zirvesi'' gerçekleştirilecek
Adana'da Belediyeler Birliği tarafından ''Su Yönetimi Zirvesi'' gerçekleştirilecek

Adana'da Belediyeler Birliği tarafından ''Su Yönetimi Zirvesi'' gerçekleştirilecek

Türkiye Belediyeler Birliği , iklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki etkilerine dikkat çekmek ve yerel yönetimlerin bu alandaki sorumluluklarını masaya yatırmak üzere Adana’da kapsamlı bir program düzenliyor.

A+A-

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan program, “Başka Bir Su Yönetimi Mümkün” başlığıyla 13 Haziran Cuma günü Sheraton Grand Adana Hotel’de yapılacak.

Açılış konuşmasını TBB Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan KaralarTBB Encümen Üyesi ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile TBB Genel Sekreteri Suat Yıldız gerçekleştirecek.

Program kapsamında düzenlenecek panelde, su politikaları, Türkiye’nin su potansiyeli, tahsisler ve sektörel su dağılımı gibi başlıklar ele alınacak. Alanında uzman akademisyenler, yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de görüş ve önerilerini paylaşacak.

Gün boyu sürecek seminerlerde ise şu başlıklar işlenecek:

  • Su Kanunu ve Taşkın Kanunu Taslakları

  • Su Kayıp Kaçakları ve Su Verimliliği

  • İçme Suyu ve Atık Su Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri

  • İklim Değişikliği Çerçevesinde Su Politikaları

  • Yerelde İklim Değişikliği ile Mücadele Uygulamaları

  • İklim Kanunu, Yerel İklim Değişikliği Eylem Planları (YİDEP) ve YİDEP Yönetmelik Taslağı

Saat 09.00’da başlayacak olan etkinlik 17.15’e kadar sürecek. Yetkililer, hem yerel yönetim temsilcilerini hem de su ve çevre politikalarıyla ilgilenen tüm vatandaşları bu önemli buluşmaya davet ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.