
Adana'da Belediyeler Birliği tarafından ''Su Yönetimi Zirvesi'' gerçekleştirilecek
Türkiye Belediyeler Birliği , iklim değişikliğinin su kaynakları üzerindeki etkilerine dikkat çekmek ve yerel yönetimlerin bu alandaki sorumluluklarını masaya yatırmak üzere Adana’da kapsamlı bir program düzenliyor.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde ve iş birliğiyle gerçekleştirilecek olan program, “Başka Bir Su Yönetimi Mümkün” başlığıyla 13 Haziran Cuma günü Sheraton Grand Adana Hotel’de yapılacak.
Açılış konuşmasını TBB Başkan Vekili ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, TBB Encümen Üyesi ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile TBB Genel Sekreteri Suat Yıldız gerçekleştirecek.
Program kapsamında düzenlenecek panelde, su politikaları, Türkiye’nin su potansiyeli, tahsisler ve sektörel su dağılımı gibi başlıklar ele alınacak. Alanında uzman akademisyenler, yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de görüş ve önerilerini paylaşacak.
Gün boyu sürecek seminerlerde ise şu başlıklar işlenecek:
Su Kanunu ve Taşkın Kanunu Taslakları
Su Kayıp Kaçakları ve Su Verimliliği
İçme Suyu ve Atık Su Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri
İklim Değişikliği Çerçevesinde Su Politikaları
Yerelde İklim Değişikliği ile Mücadele Uygulamaları
İklim Kanunu, Yerel İklim Değişikliği Eylem Planları (YİDEP) ve YİDEP Yönetmelik Taslağı
Saat 09.00’da başlayacak olan etkinlik 17.15’e kadar sürecek. Yetkililer, hem yerel yönetim temsilcilerini hem de su ve çevre politikalarıyla ilgilenen tüm vatandaşları bu önemli buluşmaya davet ediyor.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.