1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana’da bugün seçim olsa kim kazanır? İşte sonuçlar
Adana’da bugün seçim olsa kim kazanır? İşte sonuçlar

Adana’da bugün seçim olsa kim kazanır? İşte sonuçlar

Polimetre Araştırma Şirketi, katılımcılara 'Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz?' sorusunu yönelttiği anketin sonuçlarını paylaştı.

A+A-

Anket şirketleri vatandaşın nabzını tutmaya devam ediyor. Erken seçim tartışmalarının ardından anket şirketleri çalışmalarını hızlandırırken Polimetre, elindeki son anket sonuçlarını açıkladı. Yayınlanan verilere göre, AK Parti’nin oy oranında büyük düşüş gözlenirken, Cumhur İttifakı ortağı MHP’de de benzeri bir gerileme yaşandığı görüldü.

Şirketin son anket sonuçlarında CHP, İyi Parti, HDP ve Saadet Partisi’nin oy oranında 2018 seçimlerine kıyasla artış gözlendi. DEVA Partisi’nin oy oranı yüzde 6,9; Gelecek Partisi’nin oy oranı yüzde 4,0, Demokrat Parti’nin oy oranı ise yüzde 0,6 olarak ölçüldü.

AK PARTİ  VE MHP İÇİN EN KÖTÜ SENARYO

Araştırmada AK Parti ve MHP için en kötü senaryonun, Cumhur Ortak listesi karşısında, 6’lı Millet İttifakı’nı HDP’nin desteklediği senaryo olduğu görüldü.

“Bugün seçim olsa kime oy verirsiniz” sorusunun sorulduğu anketin sonuçları şu şekilde:

CHP: 23.8%

İyi Parti:11.4%

Saadet Partisi: 1.6%

DEVA Partisi: 6.9%

Gelecek Partisi: 4.0%

Demokrat Parti: 0.6%

HDP: 11.6%

AK PARTİ: 29.0%

MHP: 8.6%

Diğer: 2.4%

PARTİLERİN ADANA OY ORANLARI

Anket verilerinde, partilerin il il oy dağılımlarına da yer verildi. 

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti, HDP, AK Parti, MHP ve Diğer sıralamasıyla yayınlanan ve 81 ilin bulunduğu tabloya göre Adana’da anket sonucu şöyle:

CHP yüzde 26.8, AK Parti yüzde 23.9, HDP yüzde 13.3, İYİ Parti yüzde 13.2, MHP yüzde 9.2, DEVA Partisi yüzde 5.9, Saadet Partisi yüzde 1.3, Gelecek Partisi yüzde 3.5, Demokrat Parti yüzde 0.5, diğer yüzde 2.4. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.