1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana'da en yüksek oy oranı Çukurova'da Emrah Kozay'dan geldi! İşte Adana seçim detayları..
Adana'da en yüksek oy oranı Çukurova'da Emrah Kozay'dan geldi! İşte Adana seçim detayları..

Adana'da en yüksek oy oranı Çukurova'da Emrah Kozay'dan geldi! İşte Adana seçim detayları..

Emrah Kozay'ın dikkat çeken oy oranı, Soner Çetin'in hezimeti, Saimbeyli'de bağımsız adayın zaferi... MHP'den Karataş'ı, AK Parti'den Tufanbeyli'yi rekor oy ile alan CHP adayları... İşte detaylar...

A+A-

31 Mart 2024 yerel seçimleri dün gerçekleşti. Adana'da kesin olmayan sonuçlara göre kazanan isimler belli oldu. Peki istatistiklerde dikkat çeken detaylar neler?

ÇUKUROVA'DA EMRAH KOZAY FARK ATTI, SONER ÇETİN HEZİMET YAŞADI

Adana'da en yüksek oy oranı ile yarışı kazanan isim Çukurova'da Emrah Kozay oldu. CHP'nin adayı Emrah Kozay, yarışı %52.64 oy oranı ile tamamlayarak Adana'da en yüksek oy oranı ile kazanan isim oldu. En yakın rakibi MHP adayı Firdevs Cingözler ile Emrah Kozay arasındaki oy farkı ise 55 bin 66 oldu. Kozay ile Cingözler arasındaki oy farkının Cingözler'in aldığı 54 bin 32 oydan daha fazla arada fark bulunması dikkat çekti.  

Algı içerikli anket sonuçları ile Çukurova'yı afiş ve billboardlar ile donatarak seçmene sürekli "Kazanıyoruz" mesajı veren, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuyla Türkiye'de gündem olan İYİ Parti'nin adayı Soner Çetin ise %8.57 ile yarışı bitirdi.

Yine Çukurova'da bağımsız aday olmasına rağmen yaptığı çalışma ile çok konuşulan Göktürk Güngör ise seçimleri %3.01 oy oranı ile tamamladı.

CHP'NİN YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE KAZANDIĞI DİĞER 2 İLÇE

CHP Adana'da Çukurova'dan sonra 2 ilçede daha seçimi yüzde 50'nin üzerinde oy oranı seçimi kazandı. 

Karataş'ta Ali Bedrettin Karataş %50.50 oy oranı ile Tufanbeyli'de ise Ahmet Aktürk %50.38 ile yüzde 50 barajını asan diğer 2 isim oldu.

SAİMBEYLİ'DE BAĞIMSIZ ADAY KAZANDI

Saimbeyli'de mevcut başkan Mustafa Şahin Gökçe, MHP'de yeniden aday gösterilmeyince ANAP'ın adayı olarak yarışa dahil oldu. En düşük oy oranı ile seçimi kazanan isim ise bağımsız aday Mahmut Dal oldu. Mahmut Dal, %23.72 oy  oranı ile ipi göğüsledi. Mustafa Şahin Gökçe ise %14.23 oy oranı ile sandıktan üçüncü sırada çıktı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.