1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana’da etiket denetimlerinde milyonluk ceza
Adana’da etiket denetimlerinde milyonluk ceza

Adana’da etiket denetimlerinde milyonluk ceza

Adana genelinde yapılan etiket ve fiyat denetimlerinde mevzuata aykırı uygulamalar nedeniyle işletmelere 3 milyon 845 bin lira idari para cezası kesildi.

A+A-

Adana’da Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerince yıl boyunca gerçekleştirilen etiket mevzuatı denetimlerinde kurallara uymayan işletmelere toplam 3 milyon 845 bin lira idari para cezası uygulandı.

Kent genelinde yapılan denetimlerde ürünlerin raf ve kasa fiyat uyumu, etiketlerin mevzuata uygunluğu ile fiyat değişim tarihleri kontrol edildi. Mevzuata aykırı durumlar için işletmelere tutanak tutulurken, gerekli uyarılar da yapıldı.

aw601699-02.jpg

Denetimlere ilişkin açıklamada bulunan İl Ticaret Müdür Vekili Büşra Bütün Gürışık, yıl içerisinde yaklaşık 1 milyon 210 bin ürünün denetlendiğini belirterek, cezaların Fiyat Etiketi Yönetmeliği kapsamında uygulandığını söyledi. Gürışık, fiyat etiketinin bulunmaması ya da yönetmeliğe uygun olmaması halinde idari yaptırım uygulandığını ifade etti.

Fahiş fiyat uygulamalarına yönelik denetimlerin de aralıksız sürdüğünü vurgulayan Gürışık, 2025 yılı içinde tespit edilen ihlallerin tutanak altına alınarak Bakanlığa gönderildiğini, değerlendirme sonucunda cezai işlemlerin uygulandığını kaydetti.

aw601699-04.jpg

Denetimlerden memnuniyet duyduğunu belirten vatandaşlardan Gonca Çiftçi ise, uygulamaların tüketicinin daha güvenli alışveriş yapmasına katkı sağladığını dile getirdi.

aw601699-01.jpg

Yetkililer, fahiş fiyat ve etiket ihlallerine ilişkin şikâyetlerin ALO 175 Tüketici Hattı ve Haksız Fiyat Artışı Bildirim Sistemi üzerinden iletilebileceğini hatırlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.