1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana'da hortum felaketi: 20 bin civciv telef oldu
Adana'da hortum felaketi: 20 bin civciv telef oldu

Adana'da hortum felaketi: 20 bin civciv telef oldu

Adana'nın İmamoğlu ilçesinde, sağanakla birlikte çıkan hortum nedeniyle zarar gören çiftliklerdeki 20 bin civciv öldü.

A+A-

Adana’nın İmamoğlu ilçesine bağlı Ağzıkaraca Mahallesi’nde dün öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağışın ardından hortum meydana geldi. Kısa sürede etkisini gösteren hortum, bölgedeki tarım ve hayvancılık tesislerinde büyük zarara neden oldu.

Fatih ve Emre Özdemir’e ait iki tavuk çiftliğinin çatıları hortumun etkisiyle çöktü. Çatılardan kopan parçalar, çiftliklerdeki civcivlerin ve park halindeki araçların üzerine düştü. İlk belirlemelere göre, çöken çatı parçaları ve sağanak nedeniyle iki tesiste yaklaşık 20 bin civciv telef oldu.

Hortum nedeniyle çevredeki bazı seralar da zarar görürken elektrik direklerinin devrilmesi sonucu bölgede enerji kesintisi yaşandı.

whatsapp-image-2026-09-29-at-11-12-10-1.jpeg

“Maddi zararımız yaklaşık 10 milyon lira”

Yaşadıkları felaketin ardından açıklamalarda bulunan çiftlik sahibi Fatih Özdemir, hortumun hem kendilerine hem de çevredeki üreticilere ciddi zarar verdiğini belirtti.

Özdemir, “Maddi zararımız yaklaşık 10 milyon lira civarında. Çiftliğimizin yanı sıra çevredeki muz seraları ve komşu tesisler de felaketten nasibini aldı. Tesisin temizlenip, ekipmanların yenilenerek tekrar faaliyete geçebilmesi en az 5 ay sürecektir” dedi.

whatsapp-image-2026-09-29-at-11-12-10-2.jpeg

Üreticiler afet bölgesi ilan edilmesini istiyor

Hortum nedeniyle üretim faaliyetlerinin uzun süre aksayacağını belirten Özdemir, yetkililerden destek talebinde bulundu.

Özdemir, “Yetkililerin bir an önce bölgede inceleme yaparak hasar tespit çalışmalarını tamamlamasını ve alanın afet bölgesi ilan edilerek üreticiye destek olunmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2026-09-29-at-11-12-10.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.