1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana'da korona gündemi: Yaylacılara izin verilsin
Adana'da korona gündemi: Yaylacılara izin verilsin

Adana'da korona gündemi: Yaylacılara izin verilsin

Yayla alanlarında hobi bahçelerinin ekim zamanının gelmesi, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın izin belgesi müracaatında yoğunlaşmaya neden oldu

A+A-

Adana'da sezonunun açılmasına günler kala 65 ve üzeri yaş grubundaki vatandaşlar yayla alanlarına gidebilmek için çıkacak kararı bekliyor. Yayla alanlarına gidebilmek için seyahat izin belgesi almak isteyen vatandaşların ALO 199 çağrı merkezinden sonuç alamadıkları öğrenildi.

Baharın iyiden iyiye kendisini hissettirdiği günlerde her geçen gün artan hava sıcaklığı yaylacıları kara kara düşündürmeye devam ediyor. Ramazan ayı başlangıcında oruçlarını yayla evlerinde rahat bir şekilde tutma ihtimalini bulamayan vatandaşlar, Ramazan Bayramını yayla alanlarında geçirmek istiyor. Özellikle yaşlı nüfusun son günlerde "salgın tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı günlerini öngören uzun süreli bir sokağa çıkma kısıtlama kararı alınacak söylentileri sonrasında" yayla alanlarına taşınmaların serbest bırakılmasını bekliyor.

Özellikle hobi bahçesi olarak nitelendirilen ve ticari amaç gütmeyen yayla alanlarında yapılan doğal tarımın ekim - dikim zamanının geldiğini söyleyen Adanalı yaylacılar, koronavirüs salgını sonrasında normalleşme planı kararları içerisinde yaylaya gitmek isteyen ve bekleyenlerin de dahil edilmesini bekliyor.

Kucuksaat.com haber merkezine ulaşan ve şuanda yaylaya gidemeyen yaşlı bir vatandaş, yayla alanlarına sezonluk göçün başlamasıyla birlikte Adana şehir merkezinin de boşalacağını, salgın riski ihtimalini düşürecek kararın alınmasıyla kentte gerek araç gerekse yaya trafiğinin hafifleyeceğini, yayla alanlarında yerleşimlerin dağınık olduğunu ve insanların günün büyük bir bölümünü evinde bahçesinde geçirdiği için bulaşın yayılma riskinin de olmayacağını söyledi.

Ayrıca, yaylalara giden insanların çoğunlukla 65 yaş üstü olması, Ramazan Bayramı bayramlaşma geleneği nedeniyle sosyal mesafe kuralının ihmal edileceği ve salgının yayılmasına etki edeceği iddia ediliyor. Fakat Ramazan Bayramında sokağa çıkma yasağının kuvvetli ihtimal olması, Adana'ya giriş-çıkış seyahat yasağının devam etmesi, 20 yaş altı sokağa çıkma yasağının geçerliliği nedeniyle bayramlaşma geleneklerinin gerçekleşmesinin mümkün olmaması itirazları yersiz kılıyor.

Bilindiği üzere Adana'da havaların ısınması sonrasında insanlar Pozantı, Karaisalı, Aladağ yaylaları başta olmak üzere Mersin, Niğde, Kayseri gibi serin ve yüksek yayla alanlarını tercih ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.