1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana’da Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi Programı'na davet
Adana’da Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi Programı'na davet

Adana’da Mekke'nin Fethi ve Kudüs Gecesi Programı'na davet

Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi formatıyla düzenlenecek programlara tüm Adanalıların davet edildiği basın açıklamasını AGD Adana Şubesi Teşkilat Başkanı Cuma Şahin yaptı.

A+A-

Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) her yıl Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediği Mekke’nin Fethi programı bu sene Kudüs Gecesi formatıyla gerçekleştirilecek. AGD Adana Şubesi de Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programıyla ilgili bir basın açıklaması düzenledi. AGD Adana Şubesi Teşkilat Başkanı Cuma Şahin tarafından yapılan basın açıklamasıyla, tüm Adanalılar, AGD’nin il ve ilçe temsilciliklerinin düzenleyeceği Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programlarına davet edildi.

 

“FETİH RUHUNU KUŞANMANIN DERDİNDEYİZ”

Basın açıklamasında Gazze’de yaşanan zulme dikkat çeken AGD Adana Şubesi Teşkilat Başkanı Cuma Şahin, ardından programla ilgili detayları paylaşarak“Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak 31 Aralık gecesinde tüm Türkiye’de, yüzlerce noktada Mekke’nin Fethi Programını yıllardır düzenliyoruz.  Bu yılda Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi adı altında yüzlerce noktada düzenleyeceğiz. Bilindiği üzere yeryüzünün ilk binası Kâbe’nin bulunduğu şehir olan Mekke İslam ordularınca Ocak 630 tarihinde fethedilmiştir. Biz bu programları düzenlerken fethin hicri-miladi yıl dönümünü ya da fethin kronolojisini konuşmaktan ziyade fetih ruhunu kuşanmanın derdindeyiz” ifadelerini kullandı.

“PROGRAMLARIMIZA TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ”

Fetih vurgusu yapan Cuma Şahin, “Fetih; insanın, merhametle ve adaletle buluşmasıdır. Fetih insan olmanın, halife kılınmanın, dağların yüklenmekten çekindiği bir yükü omuzlamanın ve kulluk sözü vermenin gereğidir. Fetih sadece hakkın hâkimiyeti için çıkılan bir seferin sonucu değil; bilakis o sefere çıkabilme dirayetidir.  Biz Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu coğrafyanın harcının İslam olduğuna, bu toprakları bize yurt yapan anlayışın fetih ruhu olduğuna inanıyoruz. Fetih ruhunu ve hissiyatını birlikte yaşayabilmek ve manasını idrak edebilmek amacıyla 31 Aralık 2023 Pazar günü saat 19.30 da menderes kapalı spor salonunda   gerçekleştireceğimiz “Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi” programlarımıza tüm halkımızı davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.