1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana'da öğretmenlerin koronalı öğrenci itirazı
Adana'da öğretmenlerin koronalı öğrenci itirazı

Adana'da öğretmenlerin koronalı öğrenci itirazı

Öğretmenlere Covid-19 hastası öğrencilerin sınava geleceği bildirilmediği, görevli öğretmenlerin durumdan hastalar sınava geldiğinde haberdar olduğu ve görev almak istememesi üzerine soruşturma açılmasıyla tehdit edildiği iddia edildi.

A+A-

Adana Seyhan Saniye Hüsamettin Özaltın Orta Okulu’nda ÖSYM görevi verilen öğretmenlere Covid-19 hastası öğrencilerin sınava geleceği bildirilmediği, görevli öğretmenlerin durumdan hastalar sınava geldiğinde haberdar olduğu ve öğretmenlerin görev almak istememesi üzerine tartışmalar çıktığı iddia edildi.

Gazete Duvar'dan Armağan Kabaklı'nın haberine göre, Adana Eğitim-İş Sendikası 1 Nolu Şube Hukuk Sekreteri Seher Emre, Gazete Duvar’a yaptığı açıklamada, öğretmenlerin görevlendirmeleri gereği okullarına gittiğini, okulda alışık oldukları gibi yoğun bir kalabalık olmadığını ve sürecin anormal ilerlediğini fark ettiklerini kaydederek, “Görevli öğretmenler sınav binasına en geç 8.15’te alınmaları gerekirken 8.45’e kadar alınmamış ve kendilerine hiçbir açıklama da yapılmamıştır. Bize ulaşan öğretmenlerimiz ÖSYM bina sorumlusu elinde 5 adet ÖSYM kalem kutusu ile içeriden belirdi ve zaten öğrenci yok diyerek bizi aşağı salona aldılar. Orada dahi bir açıklama yapılmadı,” diye konuştu.

Tüm görevlilerin Covid 19 hastalarının olduğu okulda görevli olduklarını o esnada öğrendiğini ifade eden Seher Emre, “Bu kez öğretmenler arasında huzursuzluk başladı. Tartışmalar yaşandı, görev almak istemediklerini belirtenler oldu. 3 öğretmen kronik hasta olduğunu ve durumu bilmeden bu okula verilmesinin facia olduğunu belirtti. Neredeyse ağlayanlar oldu, herkes tutanak tutup görev almayacağını bildirdi “dedi.

ÖĞRETMENLERE SORUŞTURMA TEHDİDİ

Bu gelişmeler üzerine ÖSYM bina sorumlusu ile bir telefon görüşmesi yaptığını kaydeden Emre, öğretmenlerin kendilerine 1 yıl görev vermeme (standart ceza dışında) soruşturma, eğitim hakkının engellendiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacağı ve para cezası kesileceği şeklinde tehdit edildiklerini aktardığını ifade etti.

Eğitim-İş olarak yaptıkları görüşmeler sonrasında ÖSYM bina sorumlusunun 5 öğrenci demesine rağmen 11 Covid-19 hastası, 7 temaslı/karantinada hasta olduğu, bunun yanında mahkumların ve engellilerin de olduğu olduğu ve 11 salonda başkan ve gözetmen görevlendirildiği bilgisine ulaştıklarını kaydetti.

Eğitim-İş Sendikası 1 Nolu Şube Hukuk Sekreteri Seher Emre sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sınav esnasında Covid-19 pozitif hastalar zemin kattaki salon 1’e, temaslı hastalar salon 3’e verilmiş, salon 1 ve 3’teki görevlilere eldiven ve siperlik verileceği, diğerlerine verilmeyeceği söylenmiştir. Ardından öğretmenlere sadece 1 adet basit bir maske verilerek salona gönderilmişlerdir. İtirazların artması üzerine sınav başladıktan hemen sonra birer tane mavi naylon eldiven getirilerek öğretmenlere dağıtılmıştır. Sınırlı sayıda da siperlik birkaç öğretmene dağıtılmış, diğerlerine verilmemiş, rezillik bununla da kalmamış yarınki sınavda kullanılmak üzere siperlikler geri toplanmıştır.

Sınıflarda dezenfektan dahi bulundurulmazken klimalar yasak olmasına rağmen açık tutulmuş ve görevli öğretmenlerce kapatılmıştır. Böylesi sağlıksız bir ortamda sadece okul bahçe girişine ve bina girişine 2 kutu dezenfektan koyulmuş olması tam anlamıyla bir sorumsuzluktur.”

Bu durumdan dolayı öğrencilerin , velilerin ve öğretmenlerin tedirgin olduğunu açıklayan Seher Emre ambulansların korona hastası öğrencileri okul bahçesine bırakarak ayrıldığını söyledi. Korona hastası olmayan ancak başka hastalıkları olan öğrenciler ve velilerinin aynı ortamda bulunduğunu belirten Seher Emre yaşananları şöyle özetledi:

Haberin devamını okumak için tıklayınız

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.