
Adana’da Ukraynalı çocuklar için kültür ve eğitim merkezi açıldı
Ukraynalı çocukların kendi kültürlerini öğrenebilecekleri hafta sonu eğitim merkezi, Çukurova’nın Toros Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete girdi.
Adana’da yaşayan Ukraynalı çocukların kendi ülkelerinin kültürünü, tarihini ve geleneklerini öğrenebileceği Ukrayna Kültür ve Eğitim Merkezi törenle açıldı. Çukurova ilçesi Toros Mahallesi’nde bulunan merkez, Ukrayna Dostluk Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından hayata geçirildi.
Açılış töreni, İstiklal Marşı ve Ukrayna milli marşının okunmasıyla başladı. Dernek Başkanı İrem Tarı, merkezde hafta sonları çocuklara Ukrayna’nın tarihi, kültürel değerleri, geleneksel dansları ve şarkılarının öğretileceğini belirtti. Öğrencilerin kısa gösterilerinin ardından kurdele kesilerek merkez resmen açıldı.
Törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, Ukrayna’nın Antalya Konsolos Vekili Yulia Kuchma, Adana İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Recep Kurtoğlu, Ukrayna Ticaret Odası Türkiye Temsilcisi Hasan Can Boydak ve çok sayıda Ukraynalı aile katıldı. Merkezin, bölgede yaşayan Ukraynalılar için önemli bir buluşma ve eğitim alanı olması hedefleniyor.


HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.