1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adana’da yeni kriz! Büyükşehir ve eczacılar vergi konusunda anlaşamadı!
Adana’da yeni kriz! Büyükşehir ve eczacılar vergi konusunda anlaşamadı!

Adana’da yeni kriz! Büyükşehir ve eczacılar vergi konusunda anlaşamadı!

Adana Eczacı Odası Başkanlığı’nın Adana Büyükşehir Belediyesi’ne açmış olduğu dava sonuçlandı ancak kriz bitmedi.

A+A-

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin ilan reklam vergisini eczanelerden de almak istemesi üzerine, Adana Eczacı Odası’nın itiraz ederek mahkemeye götürdüğü dava, 10.09.2019 tarihinde sonuçlandı.

Karara göre mahkeme, eczacıların kanun gereği kullanmak zorunda oldukları tabelalardan vergi alınmaması gerektiğini, asılan tabelaların kanunda zorunluluk olduğunu kararda belirtti.

Kararı Konya Bölge İdare Mahkemesi’ne istinaf eden Adana Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu, ilgili mahkeme tarafından reddedildi. Ancak devamında da belediye ve eczacılar arasındaki kriz çözülmedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi gönderdiği yazıda, Mahkeme kararının “E” logosu ve eczacılar/eczaneler hakkında Türkiye Eczacılar Birliği’nin belirlediği yönetmelikte kullanılacak levhanın standartlarının belli olduğunu, standartları taşıyan tabelalardan vergi alınmayacağını ancak kanunla belirtilen hususların haricinde her türlü tanıtımı yapan tabela ve reklam unsurlarından vergi alınacağını belirten yazıyı Adana Eczacı Odası Başkanlığı’na iletti.

Ancak, Adana Eczacı Odası Başkanlığı bu durumu kabullenmeyerek Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı hakkında yeni bir dava açmaya karar verdi.

cevap1.pngcevap2.pngcevap4.png

konya1.pngkonya2.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum