1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adanalı deprem uzmanı Melih Baki deprem beklediği bölgeyi açıkladı
Adanalı deprem uzmanı Melih Baki deprem beklediği bölgeyi açıkladı

Adanalı deprem uzmanı Melih Baki deprem beklediği bölgeyi açıkladı

Kahramanmaraş ve Hatay depremleri sonrasında Adanalıların yakından takip ettiği uzman isim Melih Baki, deprem beklediği bölgeyi ve hareket eden kara parçasını açıkladı

A+A-

Jeofizik Mühendisleri Odası Onur Kurulu Üyesi Melih Baki, sosyal medya paylaşımı üzerinden Türkiye’nin deprem röntgenini çekti. Baki, Adana ve civarının küçük artçılarla rahatlamakta olduğunu belirterek bir başka bölgeye dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. 

Melih Baki’nin o açıklaması: 

“Adana bölgesinde Saimbeyli, Kozan, Osmaniye arasında biriken enerji Kozan Minnetli’de yaşanan 5.6 büyüklüğündeki depremle önemli derecede boşaldı. Adana’da sıkıntı yok .4.4 ve daha küçük artçılar sorun yaratmaz.

Buna karşılık K.Maraş ve Hatay’da oluşan depremlerde ikinci ana blok 11 metre yer değiştirdi. Hatay’da meydana gelen 6.7 ve 5.1’lik depremler sonrasında Hatay da rahatladı. Civarda yaşanacak olan 4.5 ve aşağı depremler ciddi sorun yaratmaz.

Sorun Kahramanmaraş, Malatya, Bingöl ve Kayseri arasında. Hareket eden blok yerine henüz oturmadığı için bu bölgede sıkıntı devam ediyor.

Ege ve Marmara’da enerji birikimi var, ancak çok kısa zamanda sıkıntı yaratacak durumda değil. Tarafımızca izleniyor.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.