1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adanalı Feridun Düzağaç'tan sert Gülşen tepkisi
Adanalı Feridun Düzağaç'tan sert Gülşen tepkisi

Adanalı Feridun Düzağaç'tan sert Gülşen tepkisi

Gülşen'in tutuklanmasına tepki gösteren isimlerden biri de Feridun Düzağaç oldu.

A+A-

Şarkıcı Gülşen Nisan ayındaki bir konserinde sahnede yaptığı şaka bahane gösterilecek dün tutuklandı.

Gülşen'in tutuklanmasına tepki gösteren isimlerden biri de Feridun Düzağaç oldu.

Düzağaç İnstagram'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

İmam kılığına bürünmüş bir sapkının “dinde zorlama vardır, sopalanabilirler” dediği, ilahiyatçı kılığındaki bir meczubun “namaz kılmayanlar öldürülebilir” buyurduğu, İslam'ı savunduğunu iddia eden bir zavallının “iptal ettirdiğimiz festivaller listesi" yayınladığı bir günde, sahne arkadaşına yaptığı orantısız bir şaka yüzünden orantısızca, siparişle ve zevkle tutuklanan bir kadın şarkıcının maruz bırakıldığı hukuksuzluk mide bulandırıcı ve tiksinç.

Ama ben ülkesindeki kadınların neredeyse yarısına ‘sürtük’ diyebilen bir cumhurbaşkanımız olmasından yada ‘tecavüze uğrayanı tecavüzcüsüyle evlendirmeyi fikredebilen bir insanın bu ülkenin ‘adalet bakanı’ olmasından yada koltuğunda oturduğu bakanlığı kazıklayan arsızların elini kollunu sallayarak geziyor olmasından, “doktorları dövmeyip de ne yapacaksınız” diyen imamların özgürlüğünden ve şımarıklığından çok, bugün hala kedi köpek-tatil-havuz-kadeh paylaşan sanat camiamızdan ve “festival adı altında toplanıp uyuşturucu içiyor ve toplu fuhuş yapıyorlar” söylemiyle evlatları galiz hakaretlere maruz bırakılan anne babaların suskunluğundan utanıyorum. Üzülme Gülşen. Haklısın. Utanç duyulacak çok şey var.

Gazeteci - yazar Taner Talaş, "Adana'dan Portreler" isimli ansiklopedik çalışmasında Feridun Düzağaç'ın biyografisini şu şekilde ele aldı:

ekran-resmi-2022-08-27-12-16-15.png

FERİDUN DÜZAĞAÇ KİMDİR?

10 Ekim 1968 tarihinde Adana’da doğdu. Adana Hayriye Kemal Kusun İlkokulu'nda okudu. Ortaokulu ise Adana'da Seyhan Ortaokulu'nda bitirdi. Adana Borsa Lisesi'nde okurken okul korosunda ilk müzik deneyimlerini kazandı. Mezun olduktan sonra Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü'nü tamamladı.

İlk kez Mersin’de bir grubun solisti olarak insanların karşısında şarkı söylemeye başladı.

1988’de Çukurova Üniversitesi’nde okuduğu dört arkadaşıyla kendi müziklerini üretmek ve kendi şarkılarını yazmak için kurdukları “TINI” grubuyla şarkı sözleri yazmaya başladı.

Özdemir Asaf’ın şiiri olan ilk bestesi “Lavinia”, özel radyoların ilk günlerinde Ferdi Tayfur’un ‘Emmoğlu’sunun ardından bir ulusal radyoda en çok istek alan ikinci şarkı oldu.

1990 yılında yine aynı üniversitedeki 13 amatör şair arkadaşıyla “İlk Rüzgâr” adını verdikleri antolojik formatlı şiir kitabında yazdıklarını yayınladı. 1992 yılında Çukurova Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İşletme bölümünden mezun oldu.

5 yıllık paylaşımlarının anısına kaydettikleri “TINI” demosu 1994 Kasımında “Öğrenci İndirimi” adıyla Ada Müzik’ten yayınlandı.

1995 Ocak ayında Sevgi Güryay’la hayatını birleştiren Düzağaç, aynı yılın Aralık ayında babası Salih Mete Düzağaç’ı trafik kazasında yitirdi.

Askerde yazdığı şarkılarını topladığı ilk albümü 'Beni Rahatta Dinleyin'i 1997 Ocak ayında piyasaya sürdü ve 2015 yılına kadar 8 albüm çalışmasıyla sevenleriyle buluştu.

2 Kasım 1999’da kızı Tuya Naz dünyaya geldi.

2000 yılında yayınlanan Bülent Ortaçgil’e Saygı albümüne onun ‘Sevgi’ şarkısıyla konuk oldu.

2004 yılında 100'den fazla konser düzenledi, özellikle üniversitelilerin Bahar Şenlikleri'nin aranan ismi oldu.

2005 ve 2006 yılları arasında kısa bir süre Radikal gazetesinde köşe yazıları yazan Feridun Düzağaç, spor yorumları ile o dönem gündeme geldi.

3 Aralık 2005'de gösterime giren "Gece 11.45" ve 2007 yılı Nisan ayında vizyona giren "2 Süper Film Birden" isimli sinema filmlerinde rol aldı.

24 Nisan 2008'de Aşk Tutulması isimli sinema filminde konuk oyuncu olarak bir doktoru canlandırdı.

Feridun Düzağaç, yine 2008 yılında başrolünü Şevval Sam ile paylaştığı "Derman" dizisi sonrasında yine aynı yıl "Binbir Gece" adlı televizyon dizilerinde rol aldı.

2009 Kral Tv Video Müzik Ödüllerinde “Uykusuza Masallar” albümündeki “Beni Bırakma” şarkısına çektiği klip “Yılın Klibi” ödülüne layık görülmüştür.

2012’de yılın büyük bir kısmını Çanakkale’nin Bozcaada ilçesinde geçiren Düzağaç, hobisi antikacılığı adada açtığı dükkânla mesleğe çevirdi.

2014 yılında Radyo Boğaziçi "En İyi Rock Sanatçı" ödülünü aldı.

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde HDP’nin siyasi kampanyasında “F.D” isimli şarkısının uyarlanıp kullanılmasına, "Biz kendi dünyamızın şarkılarını yazıyoruz, müsaade ederseniz böyle kalsın" sözleriyle izin vermedi.

2021 yılında "İsimsiz Orkestra" eşliğinde seslendirdiği şarkılarından oluşan "Sakin" albümünü yayımladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.