1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Adanalı hayvanseverler açtı ağzını yumdu gözünü"
"Adanalı hayvanseverler açtı ağzını yumdu gözünü"

"Adanalı hayvanseverler açtı ağzını yumdu gözünü"

Yüksel Mert: "Sokak Hayvanları Sahipsiz Değildir"

A+A-

ADANA’lı HAYVAN SEVERLER, “5199 Sayılı Kanunun 6.Maddesi  “KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR.” diyerek, BASIN AÇIKLAMASI  gerçekleştirdiler.

İTTİFAK ETTİLER

HAYKONFED (Hayvanların Yaşam Hakları Federasyonu, KaradenizFed, MarmaraFed, Egefed, AnadoluFed), UHAFED (Hayvanların Yaşam Hakları Federasyonu), HAYUP(Hayvanlar için Adil Yönetim ve Uygulamalar Platformu), KİHAYKO (Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği), CANKODER (Sokak Canlılarını Koruma Derneği) tarafından Atatürk Parkında ortak açıklama yaptılar.

ce5d1d43-5925-4538-ba8e-936338a30079.jpg

ÖZETLE

"Tüm Belediye Başkanlarını görevlerini hakkıyla yapmaya, siyasetÇilerimizi, ayrım gözetmeksizin, sanatçılarımızı, tüm Medya mensuplarını halkı ayrıştıracak açıklamalar yapmaktan kaçınmaya "ÖLDÜRMEKTEN DEĞİL YAŞATMAKTAN YANA OLAN ÇÖZÜMLER İÇİN"  ortak akılla hareket etmeye DAVET ediyoruz” dediler…

d06d3da0-01d2-4120-9081-84f593a701e7.jpg

GÜLŞAH GÖRÜR

HAYUP Kurucu Başkanı Hukukçu Gülşah GÖRÜR tarafından yapılan basın açıklamasında; “25.11-2022 tarihinde sosyal medyaya yansıyan, Konya Büyükşehir Belediye Barınağında Belediye görevlisince bir köpeğe kürekle uygulanan şiddetin görüntüleri, istisnasız toplumumuzun her kesiminin vicdanında büyük infiale sebebiyet vermiştir” dedi.

4fa5b900-6cbb-46d4-8a2e-4a99fc1820b2.jpg

ÜZGÜNÜZ

Bir süredir, farklı toplumların, doğru olmayan uygulamalarına özenildiğini, kadim coğrafyamızın bizlere mirası olan hayvanlarla bir arada yaşama kültüründen uzaklaşıldığını, Sokaklarda yaşayan ve yüzyıllardır insanlarla yaşayarak evcilleşmiş olan hayvanlara karşı düşmanca tavırlar sergilemenin, "bir vatandaşlık vazifesi gibi" lanse edilmeye çalışıldığını, üzülerek görüyoruz.

 

ENDİŞEYLE TAKİP EDİYORUZ

Gerek inancımızla, gerek örf ve adetlerimizle, gerekse Türk insanının merhamet ve vicdan duygularıyla bağdaşmayan ve giderek artan sokak hayvanlarına yönelik şiddet. işkence ve kötü muamale eylemlerini, endişeyle takip ediyoruz

133753c5-096b-434b-a478-35850acdd975.jpg

NEFRETLE DEĞİL SEVGİYLE

Sosyal Medya ve Geleneksel Medya aracılığıyla, topluma sistematik şekilde yayılmaya çalışılan bu nefret propagandası, sadece sokakta yaşayan hayvanları etkilememiş, Mamak Belediyesi örneğinde olduğu gibi, hiçbir menfaati olmadan gönüllülük esasıyla, hayvan koruma alanında çalışan hayvanseverlerin de tehdit ve hakarete maruz bırakılması, sosyal medyada linç edilmesi, kişisel verilerinin yasaya aykırı şekilde paylaşılarak hedef gösterilmesi gibi, vahim sonuçlar doğurmuş, doğurmaya da devam etmektedir.

Öncelikle Hayvanseverlerin "sokakta köpeklerin zarar verdiği insanlar/çocuklar için üzülmediğini" ifade etmek en kibar tabirle vicdansızlıktır. 

133753c5-096b-434b-a478-35850acdd975.jpg

ACİNİN CİNSİYETİ YOKTUR

Hayvanseverlik sıfatı bir kenara,hangi insan bir çocuğun yada bir insanın zarar görmesine duyarsız kalabilir,üzülmeyebilir ? 

Hayvan Hakları Savunucuları sadece tercih yapılmak zorunda bırakılmak istemiyorlar. Bizler İnsan haklarına nasıl saygı gösteriyorsak ve savunuyorsak, Hayvan Haklarına da aynı oranda bağlı olunmasını ve saygı duyulmasını istiyoruz. Biz, ne bir çocuğumuzun hayatından taviz veririz, ne de bir hayvana yapılan işkence ve zulme sessiz kalırız. Çünkü acının cinsiyeti ve türü olmadığını en iyi biz biliyoruz.

 

“GELİN CANLAR BİR OLALIM”

Merkezinde İNSAN olan bir programın yapım ve sunucusu olarak bende oradaydım.  Ömrünü hayvanların mutluluğuna adamış olan NESRİN ÇITIRIK Mertçe Söyleşi 
mikrofonlarina bakın neler söyledi: 

Mertçe PAYLAŞIM

Kamera: Fatma TEKBAŞ

ATATÜRK PARKI 

ADANA/TÜRKİYE

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.