1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Adanalı işadamı isyan etti; Bu gidişle Adana’da namuslu işadamları Adana’yı terk edecek
Adanalı işadamı isyan etti; Bu gidişle Adana’da namuslu işadamları Adana’yı terk edecek

Adanalı işadamı isyan etti; Bu gidişle Adana’da namuslu işadamları Adana’yı terk edecek

Adana Günaydın Gazetesi yarınki (27.06.2022) sayısında önemli bir soruna değindi, ciddi bir iddiaya yer verdi. 

A+A-

Gazete, bölgemizdeki organize bir çetenin varlığından söz ederek, ‘hayali borç senedi düzenlemek suretiyle iş adamlarının malvarlığına çöküldüğünü’ öne sürdü. 

Bu konuda başta İçişleri Bakanı olmak üzere Adana Valisi, Emniyet Müdürü ve Başsavcı göreve davet edildi.  

İşte o haber: 

“Adana ve bazı illerde faaliyet gösteren organize suç örgütü, yakından tanınan bir iş adamı adına hayali borç senedi düzenleyip avukatları ve icra dairesindeki adamları aracılığıyla tüm malvarlığına çökmek amacıyla tedbir koydurdu. 

Adını gizli tutan iş adamı, devletten kendisini çetenin elinden kurtarmasını istedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana Valisi Süleyman Elban, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş ve Emniyet Müdürü Doğan İnci’den iş adamlarının mal varlıklarına yasadışı yollarla el koymaya çalışan bu vurgun çetesini daha fazla can yakmadan çökertmesi bekleniyor.  

MİLYONLARCA LİRALIK SAHTE SENET DÜZENLEDİLER

Adana adeta organize suç örgütlerinin merkezi haline gelmiş durumda. Adana ve Osmaniye başta olmak üzere bölgemizde yasadışı olaylara karıştığı öne sürülen bir suç örgütü, son zamanlarda düzenledikleri yüklü miktarlardaki sahte senetlerle borçsuz ve dürüst iş adamlarının milyonlarca liralık malvarlığına el koymaya çalışıyor.

Suç örgütünün en son kurbanı ise Adanalı tanınmış bir iş adamı. Çete üyeleri, bu kişinin irtibatlı olduğu banka, iş yaptığı işyerleri  ya da devlet kurumlarındaki kişilerle irtibata geçerek hakkındaki tüm kişisel bilgileri ve imzaları elde etti.  Daha sonra, hazırladıkları ve üzerine yazdıkları milyonlarca liralık senetleri iş adamının imzasına birebir benzeyen sahte imzalarla icralık (!) hale dönüştürdü. 

1656261882-d486f49048d43b3d9a43.jpeg

TÜM MAL VARLIĞINI SATIŞA ÇIKARTTILAR

Suç örgütü üyeleri, hiçbir şeyden haberi olmayan iş adamı ile ilgili hazırladıkları milyonlarca liralık borç senedini  tahsil edebilmek için avukatları aracılığıyla icraya verdi.  Suç örgütünün icra dairesindeki  adamları da icra işlemi ile ilgili tebligatı (edilmediği halde) tebliğ edilmiş gibi gösterip icra işlemini  kesinleştirerek tüm malvarlığına tedbir konulmasını sağladılar. Çetenin, resmi yollarla tüm varlığına çökmeye çalıştığını icra işleminin kesinleşmesi ile mal varlıklarının satışının yapılacağını 2 gün önce öğrenen iş adamı şoka girdi.  

‘BENİ VE ADANA’YI BU ÇETEDEN KURTARIN’

Ne yapacağını şaşıran Adana’nın yakından tanıdığı işadamı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile  Valisi Süleyman Elban’dan çetenin elinden kendisini kurtarmasını istiyor.  Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş ve Emniyet Müdürü Doğan İnci’ye de seslenen isim, “Beni de Adana’yı da bu organize suç örgütünden kurtarın” çağrısında bulundu.  

“Aksi takdirde Adana’da üretim ve ticaret yapacak insan bulamazlar. Bazen aklımdan bu şehri terk edesim geçiyor. Namuslu iş adamlarını böyle düşündürtmesinler, devlet sahip çıksın” dedi. 

ORGANİZE ÇETELER GÜCÜ KİMDEN ALIYOR?

Hiç kimseye bir lira dahi borcu olmayan, dişiyle tırnağıyla 40-50 yıl sonra bir yerlere gelen iş adamına çete hangi güce dayanarak kimleri arkasına alarak çökmeye çalışıyor.?

Bu arada olaydan yola çıkılarak ”İş adamlarının mal varlıklarına çökme işi resmi dairelere taşınmış. Bazı avukatlar çetelerin maşası haline gelmiş.” değerlendirmesi yapılıyor. 

Adana’da kısa süre önce bir suç örgütü, iş adamı B.Ç.’yi sahte senetle icraya verdiği, iş adamının itibarını düşünerek çeteye 130 bin lira verip uzlaştığı da iddia edildi.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.