1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Adanalı şarkıcıdan CHP liderine ağır hakaret
Adanalı şarkıcıdan CHP liderine ağır hakaret

Adanalı şarkıcıdan CHP liderine ağır hakaret

Önal'ın bu sözleri sokak hayvanlarının 'uyutulması' tasarısına CHP'nin tepki göstermemesi olarak yorumlandı

A+A-

Eski manken ve şarkıcı Ayşe Hatun Önal, CHP lideri Özgür Özel ve Ali Mahir Başarır’a hakaret eden bir paylaşımda bulundu.

Önal paylaşımına Özel ve Başarır'a "Sizden olsa olsa iki tane kaşar olur onu da eritir köpeklere yediririz" dedi.

gopwypwwkaavmvd.jpeg

Gazeteci - yazar Taner Talaş, "Adana'dan Portreler Galerisi" isimli çalışmasında Ayşe Hatun Önal'ın biyografisine şöyle yer verdi;

ekran-resmi-2023-12-24-10-51-12.png

AYŞE HATUN ÖNAL KİMDİR?

29 Temmuz 1978 tarihinde Adana’da dünyaya geldi. İlköğretim sonrasında eğitimine Adana Borsa Lisesi’nde devam etti. Eskişehir Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü’ne girdi fakat ikinci sınıfta ayrıldı. Üniversite yıllarında, özel bir şirketin Halkla İlişkiler Sorumlusu olarak iş hayatına atıldı.

1999 yılında Kanal D’nin düzenlediği “Miss Turkey” güzellik yarışmasında birinci seçildi ve mankenlik kariyerine başladı. Uzun süre mankenlik yaptıktan sonra Can Gürzap’tan diksiyon dersleri alarak özel bir kanalda sunuculuk yapmaya başladı.

2002 yılında yönetmenliğini Erdal Murat Aktaş’ın yaptığı, Teoman, Nurgül Yeşilçay, Selami Şahin, Tarık Papuççuoğlu gibi birçok ismin yer aldığı ‘Mumya Firarda’ filminde oynadı.

Kuzenleri Şemsettin ve Ahmet Başkaya ile birlikte; ilki 2002 yılında, ikincisi 2004 yılında olmak üzere Adana caddelerinde ‘Hatun Ayşem’ moda evlerini açtı.

Hayali olan müzik dünyasına, 2003’de çıkardığı “Sonunda” adlı albümü ile girdi. Bu albümün çıkış parçası olan “Çeksene Elini” parçasının sözleri ile birlikte pek çok şarkısının sözlerini de kendisi yazdı.

Şarkılarını elektronik müzik altyapılarını kullanarak hazırladı. İlk klibini “Çeksene Elini” parçasına yaptı. Önal’ın bu şarkısındaki sözler, elektronik altyapı ve çektiği video klip bir hayli dikkat çekti. Klipten kısa bir süre sonra plak şirketinin kapanmasıyla 5 yıl boyunca çalışmalarına ara verdi.

Nisan 2008’de ikinci albümü “Sustuysam” piyasaya çıktı. Sustuysam albümü ile Radyo Boğaziçi Müzik Ödüllerinde En İyi Elektronik Müzik Albümü’nü kazandı.

Şubat 2017’de ikinci stüdyo albümü “Selam Dengesiz”i piyasaya sürdü, albüme daha önceden çıkan “Çak Bir Selam” (2014) ve “Güm Güm” (2015) hitlerinin yanı sıra “Şeytan Tüyü” (2016) ve “Sirenler” (2016) single'larını da dâhil etti.

2014 yılında FIBA Dünya Kupası’na katılan A Milli Basketbol takımı için ‘Çak Bir Selam Şarkısı’nı düzenledi ve yeniden seslendirdi.

2015 yılında 12. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde ‘En İyi Pop Müzik Sanatçısı ve ‘En İyi Düet Şarkıcısı’ ödüllerini aldı. Aynı sene İstanbul Aydın Üniversitesi 11. İletişim Ödüllerinde ‘Yılın En Popüler Şarkıcısı’ ödülünü aldı.

2019 yılı Ekim ayında beşinci single çalışması ‘Efsane’yi tüm dijital platformlarda yayınladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.