1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Adanalı ünlü sanatçı Akdeniz akşamlarında Adanalılarla buluşacak
Adanalı ünlü sanatçı Akdeniz akşamlarında Adanalılarla buluşacak

Adanalı ünlü sanatçı Akdeniz akşamlarında Adanalılarla buluşacak

"Bi' yaz konserleri"nde Serhan Kelleözü sahne alıyor.

A+A-

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği "bi' yaz konserleri" devam ediyor. Akdeniz Akşamları'nın bestecisi ünlü müzisyen Serhan Kelleözü konser programında sahne alacak. Konser 10 Ağustos Çarşamba günü Atatürk Parkı'nda saat 18:00 ile 22:00 arasında gerçekleşecek. 

ekran-goruntusu-2022-08-09-101613.png

SERHAN KELLEÖZÜ KİMDİR?

Müzisyen 1956 yılında Adana’da doğdu. Adana Erkek Lisesi mezunudur. 1981 yılında Çukurova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme Bölümü’nü bitirdi.

Müziğe olan yoğun tutkusundan dolayı profesyonel olarak müzik yapmayı seçti. 1986 yılında Grup Merdiven’i kurdu.

1989 yılında Altın Çınar Şarkı yarışmasında 179 grup arasında “Oluşum” isimli parçasıyla birinci oldu.

1991 yılında hazırladığı "Çiçeği Burnunda" albümünün piyasaya sürülmesini sağladı. Bu albümden beste ve sözleri Serhan Kelleözü'ne ait olan; Akdeniz Akşamları, Çiçeği Burnunda, Hasretler Ayrılıkla başlar gibi halen popülaritesini kaybetmeyen hit parçalar çıktı.

1993 yılında ikinci albümü olan "İnsan İçin” albümünü piyasaya sürdü. Bu albümden ise söz ve müziği yine Serhan Kelleözü'ne ait olan; Ara Beni Yar, Dilber isimli parçalar müzik dünyasında büyük yankı buldu.

Bu iki albüm yaklaşık 600 binlik bir satış grafiği yakaladı.

1996 yılında Almanya Essen Uluslar Arası Müzik Festivali'nde Türkiye'yi temsil eden Grup Merdiven yıllık ortalama 150 konseri ile Türkiye'nin en fazla sahneye çıkan gruplardan birisi olma özelliğini korumaktadır. 

Adana Altın Koza film festivali, Silifke ve Bandırma gibi birçok festivalin tanıtım parçalarını yaptı.

1996 yılında “Aliş” isimli sinema filminin müziğini yaptı. Levent Kırca’nın “İsmi Lazım Değil” ve Şebnem Kısaparmak’ın “İskele Sokak” isimli dizilerinin müziklerini yaptı.

2013 yılında Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sevenleri ve hayranları ile birlikte sanatının 40. Yılını kutlamak için bir gece düzenlendi.

19 tiyatro müziği besteledi, söz ve müziği kendisine ait olan 615 bestesi bulunmaktadır.

Özellikle “Akdeniz Akşamları, Hasretler Ayrılıkla Başlar, Divane” ve “Ara Beni Ara” en tanınmış eserleridir.

Akdeniz Akşamları eserinin öyküsünü bir röportajında şu şekilde anlatmıştır;

1981 yılında askerim. Erzurum’da yaptım. Benim olduğum yer şehir merkezinden daha uzaktaydı. 4 Temmuz hiç unutmam. Etrafım karlarla kaplı. Vatan borcu namus borcu ama biz güneyliyiz. Sıcak ama üşüyorum. Dedim memlekette olmak ne güzel bir şey. Özlemi anlattım. Akdeniz Akşamları bir başka oluyor diye. Böyle başladım. Tabii ki ben de Akdeniz akşamlarında birine âşık olmuştum. Kol kola, sımsıcak gezmiştim. Şarkılar söylemiştim filan. Onu hatırladım.

2018 yılında Adana Portakal Çiçeği Festivali’nde ‘Toplu Gitar Çalma Dünya Rekor Denemesi’ni organize etti. 2009 yılında Polonya’ya ait olan 6346 kişiyle toplu gitar çalma rekorunun Adana’da egale edilmesi için yaptığı organizasyona 750 kişi katıldı. Rekor kırılamadı.

2012 yılından itibaren Çanakkale Güzelyalı da yaşayan sanatçı evli ve iki çocuk babasıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.